DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • faa-et-godt-energimaerke-jydsktagteknik

Et godt energimærke betaler sig

Det kan være en god forretning at forbedre din boligs energimærke. Det kan nemlig betyde en stigning i boligens friværdi og reducere dine udgifter til varme og el. Skal du sælge, kan en forbedring af energimærket gøre din bolig mere attraktiv for potentielle købere, og samtidig vil miljøet takke dig for at spare på energien.

Energimærket viser husets energiforbrug. Jo lavere energiforbruget er, desto bedre et energimærke vil huset have. A er det bedste energimærke, og G er det dårligste.

Disse huse har oftest dårligt energimærke

Særligt huse fra 1960’erne eller 70’erne har dårlig energimærkning. Faktisk har hele 48 % af huse i Danmark energimærke E, F eller G, som bl.a. kan skyldes dårlig eller manglende hulmurs- eller loftisolering. Har du et ældre hus, vil der derfor være stor sandsynlighed for, at du kan forbedre husets energimærke med mindst én energiklasse ved at energioptimere.

Læs også: Så meget isolering bør du have – og sådan tjekker du hvor meget du har.

Højere fri- og salgsværdi

Mange købere efterspørger et miljørigtigt hus, og et dårligt energimærke kan derfor gøre huset mindre attraktivt. Skal du sælge din bolig, kan det altså være en god idé at energioptimere, inden du får udarbejdet en energimærkning. Skal huset ikke sælges, kan der stadig være store fordele ved at energioptimere. Friværdien kan stige, og du kan få lavere månedlige udgifter til el, vand og varme. Herudover er et energioptimeret hus bedre for miljøet.

Illustrationen viser, hvor meget et hus kan stige i værdi ved at gå en energiklasse op. Kilde: 3byggetilbud.dk

To måder at forbedre energimærket på din bolig
  • Isolering: Tjek isolering af loft, tag, hulmur samt omkring vinduer og døre. Hvis det trækker ind med kold luft eller væggene er kolde, er det ofte tegn på manglende eller dårlig isolering.
  • Vinduer: Har du ældre termoruder, kan du vælge at skifte til lavenergiruder, der isolerer tre gange så godt som ældre termoruder. Hvis ikke budgettet eller tiden er til at skifte vinduerne eller ruderne, kan du også komme langt med udskiftning af tætningslister.

Se her hvilke energiforbedringer du kan få tilskud til.

Er du i tvivl om dit hus kan energiforbedres?

Så anbefaler vi at du bestiller et gratis hustjek. Så får du gennemgået loft- og hulmursisolering, tag, vinduer, døre, tagrender og træværk. Samtidig får du rådgivning og prisoverslag på de områder af din bolig som kan energioptimeres. Du får også en rapport, som viser hvordan du evt bør prioritere dine forbedringer..

Læs mere og bestil et gratis hustjek

Mest læste artikler

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

Tegn på at dit indeklima er dårligt

Fugt fra madlavning, tøjtørring, kolde vægge og træk kan give grobund for råd og svamp, som giver et dårligt indeklima. Læs, hvordan du opdager fugten i tide og undgår den fremover. Et dårligt [...]

  • haandvaerkerfradrag-guide-jydsktagteknik

Guide: Så nemt indberetter du håndværkerfradrag

Så snart du har modtaget regningen på det arbejde, du har fået udført, kan du indberette til SKAT. Du kan få fradrag for arbejdsløn, og arbejdet skal skal stå på listen over godkendte ydelser. [...]

  • faa-et-godt-energimaerke-jydsktagteknik

Et godt energimærke betaler sig

Det kan være en god forretning at forbedre din boligs energimærke. Det kan nemlig betyde en stigning i boligens friværdi og reducere dine udgifter til varme og el. Skal du sælge, kan en forbedring [...]

2018-04-19T11:56:32+00:00