Det kan være en god forretning at forbedre din boligs energimærke. Det kan nemlig betyde en stigning i boligens friværdi og reducere dine udgifter til varme og el. Skal du sælge, kan en forbedring af energimærket gøre din bolig mere attraktiv for potentielle købere, og samtidig vil miljøet takke dig for at spare på energien.

Energimærket viser husets energiforbrug. Jo lavere energiforbruget er, desto bedre et energimærke vil huset have. A er det bedste energimærke, og G er det dårligste.

Disse huse har oftest dårligt energimærke

Særligt huse fra 1960’erne eller 70’erne har dårlig energimærkning. Faktisk har hele 48 % af huse i Danmark energimærke E, F eller G, som bl.a. kan skyldes dårlig eller manglende hulmurs- eller loftisolering. Har du et ældre hus, vil der derfor være stor sandsynlighed for, at du kan forbedre husets energimærke med mindst én energiklasse ved at energioptimere.

Læs også: Så meget isolering bør du have – og sådan tjekker du hvor meget du har.

Højere fri- og salgsværdi

Mange købere efterspørger et miljørigtigt hus, og et dårligt energimærke kan derfor gøre huset mindre attraktivt. Skal du sælge din bolig, kan det altså være en god idé at energioptimere, inden du får udarbejdet en energimærkning. Skal huset ikke sælges, kan der stadig være store fordele ved at energioptimere. Friværdien kan stige, og du kan få lavere månedlige udgifter til el, vand og varme. Herudover er et energioptimeret hus bedre for miljøet.

Illustrationen viser, hvor meget et hus kan stige i værdi ved at gå en energiklasse op. Kilde: 3byggetilbud.dk

To måder at forbedre energimærket på din bolig
  • Isolering: Tjek isolering af loft, tag, hulmur samt omkring vinduer og døre. Hvis det trækker ind med kold luft eller væggene er kolde, er det ofte tegn på manglende eller dårlig isolering.
  • Vinduer: Har du ældre termoruder, kan du vælge at skifte til lavenergiruder, der isolerer tre gange så godt som ældre termoruder. Hvis ikke budgettet eller tiden er til at skifte vinduerne eller ruderne, kan du også komme langt med udskiftning af tætningslister.

Se her hvilke energiforbedringer du kan få tilskud til.

Er du i tvivl om dit hus kan energiforbedres?

Så anbefaler vi, at du bestiller et gratis Hustjek. Så får du gennemgået loft- og hulmursisolering, facade, tag, vinduer, døre, tagrender og træværk. Samtidig får du rådgivning og prisoverslag på de områder af din bolig, som kan energioptimeres. Du får også en rapport, som viser, hvordan du evt. bør prioritere dine forbedringer.

Læs mere og bestil et gratis hustjek

Mest læste artikler

4 energioptimeringer under 50.000 kr.

Energioptimeringer behøver ikke være store investeringer. Nedenfor får du 4 eksempler på forbedringer til under 50.000 kr., som du uden tvivl vil kunne mærke på din varmeregning. Når der bliver talt om [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]