DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • nyttig-viden-om-eternittage-jydsktagteknik

Nyttig viden om eternittag

Vi oplever ofte at kunder med eternittage har de samme spørgsmål. Vi har derfor samlet den nyttige information til dig, som har et ældre eternittag.

Er asbest i tagpladerne farligt?

Er dit tag fra før 1984, indeholder det sandsynligvis asbest. Asbest kan være kræftfremkaldende, men så længe du ikke selv reparerer på dit tag er der ingen fare.

Levetiden på et asbesteternittag har vist sig at være 40-60 år afhængig af vedligeholdelse, så for huse fra 60’erne og 70’erne kan det ved at være tid til udskiftning.

Reparation eller udskiftning?

Mange eternittage oplever en form for afskalning, og det ser jo ikke pænt ud. Det behøver ikke at betyde, at taget skal udskiftes. I mange tilfælde er afskalningen kun af kosmetisk. Men er skaderne mere end det, og er der brud på nogle tagplader, er det en god idé at få det tjekket. Det kan i værste fald betyde utætheder, med dyre skader til følge.

Læs også: Få et gratis tagtjek og status på dit tag

TIP: Hold øje med tætningen langs rygningen

Mellem rygningen og de øverste tagplader bør der være et tætningsbånd/fuglklodser, som forhindrer fygesne, regn og dyr i af komme ind  på loftet. Disse tætningsklodser har tendens til at smuldre eller blive ødelagt af fugle og egern. De holder derfor sjældent mere end 5-7 år. Tjek derfor loftet, når det er lyst udenfor. Lad være med at tænde lyset på loftet, men kig op mod rygningen og se hvor lyset trænger igennem. Her har du brug for ny tætning.

Kan eternittaget males?

Er dit tag stadig i god stand, kan du forlænge levetiden ved at få det malet. Det koster ca. 1/10 af en total udskiftning, og så har du et godt tag nogle år endnu. Maling kan dog ikke redde plader, der er nedslidte. Her er der nødt til at ske en udskiftning.

Hvis taget kun behøver udskiftning af nogle plader, for at være i fin stand, kan du sagtens male det, og få et flot tag. Nye plader er dog typisk glattere end de gamle, så helt ensartet bliver den efterfølgende maling altså ikke i det tilfælde.

Hold øje med skruer og tætningsskiver

Ellers er det skruerne og gummitætningsskiverne, du skal holde mest øje med. Tætningsskiverne har det med at mørne og miste deres effekt – og i nogle tilfælde falde af. I så fald kan der trænge vand ind. Er det tilfældet, så skal der nye i – og det kan man sagtens uden at skulle skifte selve pladerne. Vi anbefaler ikke, at du selv laver reparationer, på dit eternittag.

Er du i tvivl om standen på dit eternittag, anbefaler vi, at du bestiller et gratis tagtjek. Så gennemgår vi taget og giver dig et overblik over tagets tilstand og eventuelle reparationer.

Bestil et gratis tagtjek og få en status på dit tag

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får [...]

  • typiske-skader-eternittag

Typiske skader på eternittage

Eternittage fra 70’erne og 80’erne nærmer sig udløbsdatoen. Typisk har de en levetid på mellem 35 og 45 år. Har du et ældre eternittag, skal du være særligt opmærksom på nogle typiske skader. Få [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

2018-04-19T12:10:22+00:00