Alt du vil vide om hulmursisolering

Rekordhøje energipriser har fået de fleste af os til at kigge efter løsninger, der kan give besparelser på varmeregningen. Hulmursisolering er en af dem. En hulmursisolering er en forholdsvis lille investering, som kan give store besparelser i varmebudgettet.

Med de voldsomme energipriser i øjeblikket, giver det rigtig god mening, at få efterisoleret sin bolig. Med en hulmursisolering vil du spare penge på varmeregning fra første dag.

Vi har lavet en komplet guide, der svarer på de spørgsmål, der ofte melder sig, når man overvejer en hulmursisolering.

Vi giver dig svar på følgende:

Hulmursisolering Rockwool pris pr. m2

Hulmursisolering - materiale Pris Hvor lang tid holder en hulmursisolering?
Granulat – stenuld/Rockwool Kr. 125 – 250 pr. m² Min. 15 år
*Prisen er kun for selve granulatet.

Start med et Isoleringstjek

Hvis du overvejer at hulmursisolere dit hus, anbefaler vi, at du starter med at få et gratis Isoleringstjek af en af vores konsulenter. Når vi laver et Isoleringstjek, undersøger vi bl.a. hulmuren med et lille kamera for at se, om der tidligere har været hulmursisoleret, og om isoleringen er faldet sammen og trænger til at blive efterisoleret.

Vi laver altid et gratis Isoleringstjek for at være sikre på, at du få den rigtige løsning, og at det kan betale sig for dig at hulmursisolere dit hus. Vores konsulent laver en beregning under besøget, så du kan se, hvor meget du kan spare ved at efterisolere. Du får samtidig tilbud og evt. finansieringsforslag.

Vores konsulenter er uddannede energivejledere og kan rådgive dig professionelt om, hvilken efterisoleringsløsning der er den mest økonomiske og energirigtige for din bolig.

Hvorfor er det en god idé at hulmursisolere?

Vi bruger termografi i forbindelse med hulmursisolering

Det er en god idé at hulmursisolere, fordi du:

 • sparer penge på varmeregningen
 • forbedrer dit indeklima
 • mindsker risikoen for skimmelsvamp
 • øger husets værdi – både friværdi og evt. salgsværdi

Besparelse på varmeregningen

Mange huse har en hulmur, der ikke er isoleret, eller hvor isoleringen er faldet sammen. Det giver varmetab gennem ydermurene og risiko for kuldebroer og træk. Når hulmuren isoleres, reduceres varmetabet og din varmeregning bliver lavere fra første dag.

Har du et ældre hus, der allerede er hulmursisoleret, kan du også spare penge ved at efterisolere. Isoleringen falder nemlig sammen med årene og mister sin isoleringsevne. Er hulmursisoleringen mere end 15 år gammel, er det en god idé at få tjekket den.

Bedre indeklima med hulmursisolering Jydsk Tagteknik

Bedre indeklima

Det har stor betydning for indeklimaet, at dit hus er korrekt og tilstrækkeligt isoleret. Er det ikke det, kan du opleve kuldebroer, træk, misfarvning af vægge og lofter samt kolde vægge og gulve.

Med en hulmursisolering forbedres dit indeklima og du får øget komfort. I stedet for træk og kuldebroer vil du opleve, at rum og værelser, der tidligere var svære at opvarme, kan opretholde en behagelig og stabil temperatur. Det skyldes, at luftstrømmene, der løber langs ydervægge og vinduer, ikke nedkøles i samme grad som tidligere, når ydervæggen er hulmursisoleret.

Mindsker risikoen for skimmelsvamp

Når du hulmursisolerer, vil temperaturen stige på den indvendige side af ydervæggene. Den øgede temperatur gør, at fugt i luften ikke har samme mulighed for at kondensere, som er den typiske årsag til skimmelsvamp. Du mindsker derfor risikoen for skimmelsvamp i huset med en hulmursisolering.

Øger husets værdi

Et godt isoleret hus er langt mere attraktivt end et dårligt isoleret hus. Skal du sælge din bolig, er der krav om energimærkning, og her vil det fremgå tydeligt, hvordan dit hus er isoleret, og hvor stort varmeforbruget er. Beregningen laves ud fra, hvor godt huset er isoleret. Er dit hus efterisoleret, vil det få et bedre energimærke og dermed en højere salgspris.

Overvejer du at sælge dit hus, kan en hulmursisolering derfor være en god investering. Ofte er den øgede salgspris langt højere end det, det koster at hulmursisolere.

Få et gratis Isoleringstjek

Kan alle huse hulmursisoleres?

Det er ikke alle huse, der er bygget med en hulmur. Er du i tvivl, om dit hus har en hulmur, eller om din hulmur tidligere har været isoleret, anbefaler vi, at du bestiller et gratis Isoleringstjek. Vores konsulenter kan både tjekke, om dit hus er bygget med hulmur, og om du har en ældre hulmursisolering, der bør efterisoleres.

jydsk tagteknik beregn pris på hulmursisolering

Hvad koster det at hulmursisolere?

Der kan være stor forskel på, hvad det koster at hulmursisolere et hus. Prisen afhænger af:

 • Hvilket isoleringsmateriale du vælger
 • Hvor tykt hulrummet i muren er
 • Hvor mange m2, der skal isoleres

Beregn hurtigt og nemt prisen på ny hulmursisolering

Du skal blot indtaste din adresse, og så henter vi automatisk dine data fra BBR og giver dig en vejledende pris på ny hulmursisolering af dit hus.

Prøv vores online beregner
Jydsk Tagteknik certificeret hulmursisolering-690px

Hvor hurtigt er hulmursisoleringen tjent hjem?

En hulmursisolering har som tommelfingerregel tjent sig selv hjem ved besparelser på varmeregningen i løbet af 3-5 år. Hvor stor din besparelse på varmeregningen er, afhænger bl.a. af, om du hulmursisolerer alle ydermure eller blot en enkelt. Også isoleringens tykkelse og din opvarmningskilde spiller en rolle.

Hos Jydsk Tagteknik anbefaler vi, at du får et gratis Isoleringstjek af en af vores konsulenter. Vores konsulent laver en beregning under besøget, så du kan se, hvor meget du kan spare ved at efterisolere. Du får samtidig tilbud og evt. finansieringsforslag.

SE VIDEOEN: Sådan betales efterisoleringen med din besparelse.

Hvilken hulmursisolering skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige isoleringsmaterialer til hulmursisolering, men fælles for isoleringsmaterialerne er, at de er i granuleret form, dvs. små stykker eller korn, der kan blæses eller hældes ind.

De traditionelle isoleringsmaterialer:

 • Stenuld (Rockwool)
 • Glasuld (Isover)
 • Flamingo (Polystyren – EPS)

Fordelen ved de traditionelle materialer er, at de har været anvendt længe, så der er et godt kendskab til deres egenskaber, anvendelse og holdbarhed.

Der findes også andre isoleringsmaterialer, men det er ikke alle, der er lige velegnede. Letklinker/Leca-kugler anvendes fx ikke længere til hulmursisolering, og papiruld (papirisolering) anbefales ikke til hulmure, der er udsat for kraftig slagregn.

Uanset, hvilket materiale du vælger, er det vigtigt, at både isoleringsmateriale og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet, når dit hus skal hulmursisoleres. Kvaliteten er altafgørende for, at du sparer penge på varmeregningen og for, at du ikke får følgeskader.

Rockwool partner i forbindelse med hulmursisolering

Når du får udført en hulmursisolering af Jydsk Tagteknik, anvender vi stenuld, også kendt som Rockwool. Stenulden er et traditionelt og velkendt isoleringsmateriale. Det består af spundet stenmateriale, der er smuldret som granulat. Stenuld har rigtig gode isolerings-egenskaber, samtidig med at det ikke bliver påvirket af vand og kan ikke brænde. Det er din sikkerhed for en god og effektiv hulmursisolering.

Jydsk Tagteknik kan bruge termografikamera til at undersøge hulmursisoleringens stand

Termografi afslører dårlig hulmursisolering

En termografering er en varmeteknisk målemetode, der med et temperaturfølsomt kamera viser, hvor varmen slipper ud af huset, eller kulden slipper ind – såkaldte kuldebroer, utætheder og manglende isolering. Måske har du allerede en idé om, at dit hus er utæt, fordi det trækker fra døre og vinduer, eller der er mørkere områder i hjørnerne, på lofter og vægge. Undersøgelsen kan også vise, om:

 • Der er kolde overflader, hvor der dannes kondens med risiko for skimmelsvamp
 • Husets indeklima kan forbedres
 • Der er kuldebroer og utætheder
 • Skadedyr har ødelagt isoleringen.

Hvor længe holder en hulmursisolering?

En hulmursisolering falder sammen med årene og mister isoleringsevnen. På 30 år vil isoleringen være halveret og have mistet 50% af sin isoleringsevne. Har du et ældre hus med hulmursisolering, vil det altså kunne svare sig at få efterisoleret.

Kan jeg selv hulmursisolere mit hus?

Vi anbefaler ikke at du selv hulmursisolerer dit hus. Besparelsen ved selv at udføre arbejdet er meget lille, og selv små fejl i udførelsen kan føre til dyre skader, som ikke dækkes af forsikringen.

Når der hulmursisoleres, ændres der på konstruktionen af dit hus. Små fejl i udførelsen, eller brug af materialer af forkert kvalitet, øger risikoen for manglende ventilation eller kuldebroer ved fx bjælker og samlinger. Derved øges risikoen for råd og skimmelsvamp, som kan give omfattende skader på huset.

Hvordan foregår en hulmursisolering?

Når der hulmursisoleres bores der først et lille hul i husets ydervæg. Herefter blæses granulat, ind i hulmuren med en maskine. Når hulmuren er fyldt op, laver vores isolatør en slutkontrol og et kvalitetstjek af det udførte arbejde. Til sidst dækkes hullet i husets ydervæg, og farven justeres, så det bliver så usynligt som muligt.

Får jeg en attest på hulmursisoleringen?

Du får en attest på hulmursisoleringen, som både ROCKWOOL og Jydsk Tagteknik står bag. Attesten dokumenterer det udførte arbejde og kan følge husets papirer.

Som autoriseret ROCKWOOL-indblæser er vi underlagt både egenkontrol og stikprøvekontrol, som udføres af ROCKWOOL. Vores energikonsulenter og håndværkere efteruddannes løbende, så de altid er ajour med både myndighedernes reglement for energirenovering og ROCKWOOLs produkter og anbefalinger. Det er din sikkerhed for hulmursisolering af højeste kvalitet.

Beregn prisen på en efterisolering

Derfor skal du vælge Jydsk Tagteknik til at isolere din hulmur

Hos Jydsk Tagteknik sætter vi en ære i at levere løsninger af høj kvalitet, der lever op til dine forventninger. Valget af isoleringsmaterialer og kvaliteten af arbejdets udførelse er altafgørende for holdbarhed og ydeevne, når dit hus skal efterisoleres. Vi bruger de bedste isoleringsmaterialer og er autoriseret ROCKWOOL indblæser. Vores håndværkere er specialuddannede til efterisolering, og alle vores opgaver kvalitetssikres. Det sikrer dig en isoleringsløsning af højeste kvalitet.

Gode garantiordninger i tilfælde af fejl og mangler

Med over 50 års erfaring og over 160 medarbejdere er vi Danmarks ældste og største tag- og energirenoverings-firma. Vi har en dokumenteret sund økonomi og er en samarbejdspartner, du til enhver tid kan regne med – både i forhold til overholdelse af de indgåede aftaler og i forhold til eventuelle reklamationer. Som yderligere sikkerhed tilbyder vi dig helt gratis Danmarks bedste garantiordninger, som sikrer dig imod fejl og følgeskader. Når du vælger Jydsk Tagteknik, er den håndværksmæssige udførelse af arbejdet på dit hus nemlig dækket af både Byg Garanti og Håndværkerens Tryghedsgaranti. Begge garantiordninger sikrer dig mod at lide et økonomisk tab i tilfælde af fejl og mangler ved hulmursisoleringen. Det er sikkerhed, du kan regne med!

Du kan læse mere om garantiordningerne her.

Billig og nem finansiering uden sikkerhedsstillelse

Når du vælger Jydsk Tagteknik som samarbejdspartner, får du mulighed for en meget fordelagtig finansiering af din hulmursisolering. Du har ingen udbetaling, og vi kræver ikke sikkerhed i din bolig. Du vælger selv lånets løbetid og rente.

Nemmere kan finansieringen af din hulmursisolering ikke blive.

Bliv kontaktet for et tilbud

Udfyld formularen og modtag et tilbud på efterisolering.

JEG VIL GERNE KONTAKTES

Ofte stillede spørgsmål om hulmursisolering

Det er ganske gratis at få lavet et isoleringstjek af Jydsk tagteknik. Du bestiller en tid her på siden og så kommer vi ud og kigger på din isolering på loftet og i hulmuren, samt vi tjekker huset for eventuelle varmeudslip og varmespild.

Efterfølgende får du et uforpligtende tilbud, hvis der er noget, der skal laves.

Hvis du hellere vil læse end se video

Vi udfører gratis isoleringstjek, det vil sige, at vi kommer og tjekker jeres loft. Tjekker hvor meget isolering, der er og bruger vores termografikamera, så vi også ser, om der er varmeudslip, varmespild. Deslige så tjekker vi også jeres, hvis i har hulmur via vi har et specielt hulmurskamera.

Vi går ind og ser. Så det er gratis at få det her tjek og efterfølgende kan I få et tilbud.

Dit hus vil helt klart stige i værdi, hvis du vælger at få det hulmursisoleret. I 80% af tilfældene vil dit hus rykke et energitrin op. Den bedre energimærkning gør, at du kan få markant mere for dit hus, hvis det skal sælges.

Det er også en god investering selvom du ikke ønsker at sælge, da du får kan spare en del på din varmeregning.

Hvis du hellere vil læse end se video

Ja, det gør det klart. Dels så er det en rigtig god investering for dig selv. Det er tjent hurtigt hjem. Men dels så viser det sig også at i ca. 80 % af tilfældende, så vil det gå et energitrin op på det der hedder et energimærke og det har en rigtig rigtig stor værdi, når man skal til at sælge sit hus.

Prisen på hulmursisolering afhænger af, hvor meget isolering, der er i din hulmur i forvejen. Vi kommer ud og laver et gratis isoleringstjek og derefter får du et uforpligtende tilbud.

Hvis du hellere vil læse end se video

Der bliver vi nødt til at komme ud og måle på, hvor meget der er i forvejen. Hvis der er noget isolering i hulmuren. Så der kommer vi ud med vores hulmurskamera, borer et hul og foretager en besigtigelse af hvor meget er der og derved kan vi give et hurtigt tilbud.

Ja, du vil kunne trække arbejdslønnen fra, hvis du hulmursisolerer dit hus. Du vil endda kunne opnå et højt fradrag, da en stor del af prisen er arbejdsløn.

Hvis du hellere vil læse end se video

Ja, i boligjobplanen, der vil du kunne trække arbejdsløn fra og der er en høj arbejdsløn med isoleringsarbejde, så du vil kunne få et højt fradrag på dette isoleringsarbejde.

Du kan bestille et gratis energitjek her på siden. Så kommer vi ud og gennemgår din bolig og kommer med et forslag til, hvordan du billigst kan opnå den bedst mulige energioptimering.

Hvis du hellere vil læse end se video

Vi går boligen igennem, det vil sige at vi tjekker loftisolering, vi tjekker mulighed for hulmursisolering, vi tjekker vinduer og døre. Er der mulighed for at supplere op med eventuelt varmepumpe.

Så vi går hele huset igennem og kommer med et godt løsningsforslag til hvordan man kan få en bedst mulig energioptimering til den bedst mulige pris.

4 gode grunde til at lade Jydsk Tagteknik isolere din hulmur

Hos Jydsk Tagteknik sætter vi en ære i at leverer løsninger af høj kvalitet, der lever op til vores kunders forventninger. Valget af isoleringsmaterialer og kvaliteten af arbejdets udførsel er altafgørende for holdbarhed og ydeevne, når du isolerer din bolig. Vi anbefaler de bedste isoleringsmaterialer og er autoriseret ROCKWOOL indblæser. Vores håndværkere er specialuddannede til efterisolering, og alle vores opgaver kvalitetssikres. Det sikrer dig markedets bedste isoleringsløsning, når du vælger os som samarbejspartner.
Med over 50 års erfaring og over 100 medarbejdere er vi Danmarks ældste og største tag- og energirenoveringsfirma. Vi har en dokumenteret sund økonomi og er en samarbejdspartner, du til enhver tid kan regne med – både i forhold til overholdelse af de indgåede aftaler og i forhold til eventuelle reklamationer. Som yderligere sikkerhed tilbyder vi dig helt gratis Danmarks bedste garantier, som sikrer dig imod fejl og følgeskader. Det er sikkerhed, du kan regne med!
Når du vælger Jydsk Tagteknik som samarbejdspartner, får du mulighed for en meget fordelagtig finansiering af udgigten til din nye efterisoleringsløsning. Du har ingen udbetaling og vi kræver ikke sikkerhed i din bolig. Du vælger selv lånets løbetid og rente. Nemmere og billigere kan finansieringen af din efterisoleringsløsning ikke gøres.

Når du efterisolerer er investeringen tilbagebetalt på ned til 3 år. Det svarer til et afkast på 33% af investeringen efter skat. Til sammenligning får du ofte kun 1% afkast i banken. Efterisolering af dit hus er derfor en af de bedste investeringer du kan foretage.

Se besparelses-eksempler her