Hvis du overvejer at få efterisolereret dit hus, så anbefaler vi, at du starter med at få et gratis Isoleringstjek.

En loftisolering gavner særligt ældre huse, der typisk mister op mod 50% af varmen gennem loft og tag. Med de voldsomme energipriser i øjeblikket, giver det derfor rigtig god mening, at få efterisoleret sin bolig. Med en loftisolering vil du spare penge på varmeregning fra første dag, få et bedre indeklima og hjælpe klimaet med et mindre varmeforbrug og dermed mindre CO2-udledning.

Rockwool partner i forbindelse med loftmursisolering

Start med et Isoleringstjek

Hvis du overvejer at få efterisoleret dit loft, anbefaler vi, at du starter med at få et gratis Isoleringstjek af en af vores konsulenter. Når vi laver et Isoleringstjek, undersøger vi, hvor meget isolering du har, om isoleringen er faldet sammen, og hvor meget efterisolering der er behov for.

Vi tilbyder et gratis Isoleringstjek for at sikre, at du får den rigtige løsning, og at der er et reelt behov for at efterisolere loftet. Under besøget laver vores konsulent en beregning, så du kan se, hvor meget du kan spare ved at loftisolere og du får samtidig et tilbud og evt. finansieringsforslag.

Vores konsulenter er uddannede energivejledere og kan derfor rådgive dig professionelt om, hvilken isoleringsløsning der er mest økonomisk og energirigtig for dit hus.

Hvorfor er det en god idé at loftisolere?

Det kan svare sig at loftisolere, fordi du:

  • sparer penge på din varmeregning
  • forbedrer dit indeklima
  • mindsker CO2-udslippet fra din bolig
  • øger din boligs værdi – både friværdi og evt. salgsværdi

Besparelse på varmeregningen

Varme stiger opad. Og når loftet ikke er ordentlig isoleret, forsvinder varmen ud gennem taget, så du reelt fyrer for gråspurvene. I ældre huse forsvinder op mod halvdelen af varmen ud gennem taget. Det skyldes, at der enten er for lidt loftisolering, at den nuværende loftisolering er faldet sammen, eller at isoleringen er blevet ødelagt af skadedyr, slagregn, fygesne m.m. Ved at loftisolere reducerer du varmetabet og mindsker dit energiforbrug, så du sparer penge på varmeregningen.

Bedre indeklima

Når du loftisolerer, mindsker du antallet af kuldebroer i huset, fordi din bolig bliver tættere. Du får mindre træk og kulde, fordi du slipper for kuldestråling og -nedfald fra det kolde loft. Det gør det nemmere at opretholde den rette temperatur i de forskellige rum, hvilket forbedrer indeklimaet og øger komforten.

Mindsker CO2-udslippet

Ved at loftisolere begrænser du CO2-udslippet fra din bolig og gør noget godt for miljøet. Det skyldes, at du reducerer varmetabet og mindsker dit energiforbrug og dermed dit CO2-udslip.

Øger husets værdi

Du kan øge din boligs værdi ved at efterisolere loftet. Jo bedre isoleret dit hus er, desto bedre energimærkning vil huset få, hvis det fx skal sælges. Og et godt energimærke er med til at øge husets værdi. I gennemsnit stiger boligens værdi med 13 pct., hvis boligens energimærke forbedres blot én energiklasse.

Kan alle huse loftisoleres?

Ja, alle huse kan loftisoleres, men der er forskel på, hvordan der loftisoleres. Har du et uudnyttet loftrum, efterisolerer vi ved at indblæse granulat oven på den eksisterende loftisolering. Det er forholdsvis enkelt og tager typisk en halv dags tid.

Har huset fladt tag, loft til kip eller udnyttet 1. sal, er det et lidt større arbejde at efterisolere, men det kan godt lade sig gøre. Der er flere forskellige metoder alt efter din tagkonstruktion. Vi anbefaler derfor, at du starter med et gratis Isoleringstjek. Så kan vores konsulenter tjekke, hvilken loftisoleringsløsning, der er bedst til dit hus.

Hvad koster det at loftisolere?

Der er stor forskel på, hvad det koster at loftisolere et hus. Prisen afhænger af:

  • hvor stort et loftareal, der skal isoleres
  • hvilket isoleringsmateriale du vælger
  • hvor mange mm isolering, du skal have

Priser på loftisolering af uudnyttet loft*

Materiale – stenuld/Rockwool Pris Hvor lang tid holder en loftisolering?
Indblæsning af 150 mm granulat fra ca. 140 Kr. pr. m2 Min. 15 år
Indblæsning af 200 mm granulat fra ca. 150 Kr. pr. m2 Min. 15 år
Indblæsning af 250 mm granulat fra ca. 160 Kr. pr. m2 Min. 15 år
Indblæsning af 300 mm granulat fra ca. 170 Kr. pr. m2 Min. 15 år
Indblæsning af 350 mm granulat fra ca. 180 Kr. pr. m2 Min. 15 år

Priser på loftisolering af udnyttet loft*

Materiale – stenuld/Rockwool Pris Hvor lang tid holder en loftisolering?
A-batts 100 mm fra ca. 140 Kr. pr. m2 Min. 15 år
A-batts 150 mm fra ca. 150 Kr. pr. m2 Min. 15 år
A-batts 200 mm fra ca. 160 Kr. pr. m2 Min. 15 år
A-batts 250 mm fra ca. 170 Kr. pr. m2 Min. 15 år
A-batts 300 mm fra ca. 180 Kr. pr. m2 Min. 15 år
A-batts 350 mm fra ca. 190 Kr. pr. m2 Min. 15 år

*Vær opmærksom på tillæg!

De angivne priser for loftisolering er eksklusiv eventuelle tillæg for vindspærrer, afgrænsninger, loftlem m.v., som påregnes ekstra. Er du i tvivl om priserne, er du altid velkommen til at kontakte os.

Beregn hurtigt og nemt prisen på ny loftisolering

Du skal blot indtaste din adresse, så henter vi automatisk dine data fra BBR og giver dig en vejledende pris på en ny loftisolering til dit hus.

Beregn prisen på loftisolering

Hvor hurtigt er loftisoleringen tjent hjem?

Efterisolering af loftet er en af de energirenoveringer, der hurtigt tjener sig selv hjem via besparelser på varmeregningen. Men besparelsen på varmeregningen afhænger bl.a. af, hvor mange mm efterisolering, du får lagt, ligesom din opvarmningskilde spiller en rolle. Jo mindre isolering du har i forvejen, og jo mere efterisolering du får lagt, desto større bliver din besparelse på varmeregningen.

Vi anbefaler, at du får et gratis Isoleringstjek af en af vores konsulenter, inden du bestiller en loftisolering. Vores konsulent gennemgår din nuværende isolering og lavet en beregning på, hvor meget du kan spare ved at loftisolere. Samtidig får du tilbud og evt. finansieringsforslag.

SE VIDEOEN: Sådan betales efterisoleringen med din besparelse.

Rockwool (stenuld)

Hvilken loftisolering skal jeg vælge?

Der er forskel på, om du skal have efterisoleret et uudnyttet luftrum, eller om du fx skal have efterisoleret et fladt tag, loft til kip eller en udnyttet 1. sal.

Et uudnyttet loftrum kan fx både efterisoleres med isoleringsplader (A-batts) og med granulat, der blæses ind oven på den eksisterende loftisolering. Skal du derimod have efterisoleret et fladt tag, loft til kip eller en udnyttet 1. sal, anvendes der ikke granulat, men typisk isoleringsplader (A-batts) i forskellige tykkelser.

Uanset om vi isolerer med granulat eller isoleringsplader, anvender vi stenuld (Rockwool), som er et klassisk isoleringsmateriale, der har gode isolerende egenskaber. Stenulden består af spundet stenmateriale og har været anvendt som isoleringsmateriale i mange år. Der er derfor et godt kendskab til materialets egenskaber, anvendelse og holdbarhed. Stenuld bliver fx ikke påvirket af vand og kan ikke brænde. Og det er din sikkerhed for en god og effektiv loftisolering.

Hvor længe holder en loftisolering?

En loftisolering falder sammen med årene og mister isoleringsevnen. På 30 år vil din loftisolering derfor have mistet 50% af isoleringsevnen. Herudover kan fygesne, slagregn og skadedyr ødelægge din isolering. Har du et ældre hus, er det derfor en god idé at få tjekket din isolering med jævne mellemrum.

Kan jeg selv loftisolere mit hus?

Det kan ikke anbefales selv at loftisolere et hus. Det skyldes, at udførelsesfejl kan føre til dyre fugt- og svampeskader, der ikke dækkes af forsikringen.

Når loftet efterisoleres, er det vigtigt, at isoleringen har en tykkelse, der passer til dit hus, og at dampspærren er helt tæt. Herudover er det vigtigt, at der er ordentlig ventilation, så fugt fra huset kan slippe ud. Selv små udførelsesfejl eller forkert brug af materialer kan føre til manglende ventilation og kuldebroer ved fx spær og samlinger. Og det øger risikoen for råd og skimmelsvamp og dermed omfattende skader på huset.

Det er derfor afgørende, at både isoleringsmateriale og det håndværksmæssige arbejde er af højeste kvalitet, for at opnå besparelser på varmeregningen og undgå risiko for følgeskader.

Når du får udført en efterisoleringsløsning af Jydsk Tagteknik, udstedes en attest på løsningen, som både ROCKWOOL og Jydsk Tagteknik står bag. Den dokumenterer det udførte arbejde og kan følge husets papirer.

Hvordan foregår en loftisolering

Hvordan foregår en loftisolering?

Der er stor forskel på, hvordan vi loftisolerer, da det afhænger af, om du skal have efterisoleret et uudnyttet loftrum eller fx have efterisoleret et fladt tag, loft til kip eller en udnyttet 1. sal.

Når vi loftisolerer et uudnyttet loftrum, indblæser vi typisk granulat af stenuld (Rockwool) oven på den eksisterende loftisolering ved hjælp af en lang slange. Netop fordi isoleringsmaterialet er granulat, kan det lægge sig i alle hulrum og danne en sammenhængende flade uden kuldebroer. Har du en gangbro, sørger vi for at hæve den, så der er ordentlig ventilation herunder. Der monteres også vindspærrer ved tagfoden, så vinden og skadedyr ikke kan komme ind.

Skal du have efterisoleret et fladt tag, loft til kip eller en udnyttet 1. sal, isolerer vi typisk ved brug af isoleringsplader (A-batts), der består af stenuld (Rockwool) i forskellige tykkelser. Selve isoleringen afhænger meget af, om isoleringen kan foretages indefra eller ovenfra, sker i forbindelse med lægning af nyt tag eller etablering af ny vægbeklædning mv.

Vi anbefaler, at du får et gratis Isoleringstjek af en af vores konsulenter. Så finder vi den bedste isoleringsløsning til hus.

Får jeg en attest på loftisoleringen?

Når vi loftisolerer dit hus, får du en attest på isoleringen, som vi sammen med ROCKWOOL står bag. Attesten dokumenterer det udførte arbejde og kan følge husets papirer.

Som autoriseret ROCKWOOL-indblæser er vi underlagt både egenkontrol og stikprøvekontrol, som udføres af ROCKWOOL. Vi sørger for, at vores energikonsulenter og håndværkere løbende efteruddannes, så de altid er ajour med reglerne for energirenovering og ROCKWOOLs produkter og anbefalinger. Det er din sikkerhed for loftisolering af højeste kvalitet.

Autoriseret ROCKWOOL-indblæser

Hvad skal jeg være særlig opmærksom på?

Når du får loftisoleret med granulat, skal du være opmærksom på, at elektriske installationer som fx transformere til spotbelysning ikke må være dækket af isoleringen. Der kan derfor være behov for at hæve installationerne, hvis de sidder på spær lige over den nuværende isolering.

Derfor skal du vælge Jydsk Tagteknik til at efterisolere loftet

Hos Jydsk Tagteknik sætter vi en ære i at levere løsninger af høj kvalitet, der lever op til dine forventninger. Valget af isoleringsmaterialer og kvaliteten af arbejdets udførelse er altafgørende for holdbarhed og ydeevne, når dit loft skal isoleres. Vi bruger de bedste isoleringsmaterialer og er autoriseret ROCKWOOL indblæser. Vores håndværkere er specialuddannede til loftisolering, og alle vores opgaver kvalitetssikres. Det giver dig en isoleringsløsning af højeste kvalitet.

Gode garantiordninger i tilfælde af fejl og mangler

Med over 50 års erfaring og over 160 medarbejdere er vi Danmarks ældste og største tag- og energirenoveringsfirma. Vi har en dokumenteret sund økonomi og er en samarbejdspartner, du til enhver tid kan regne med – både i forhold til overholdelse af de indgåede aftaler og i forhold til eventuelle reklamationer. Som yderligere sikkerhed tilbyder vi dig helt gratis Danmarks bedste garantiordninger, som sikrer dig imod fejl og følgeskader. Når du vælger Jydsk Tagteknik, er den håndværksmæssige udførelse af arbejdet på dit hus nemlig både dækket af Byg Garanti og Håndværkerens Tryghedsgaranti. Begge garantiordninger sikrer dig mod at lide et økonomisk tab i tilfælde af fejl og mangler ved hulmursisoleringen. Det er sikkerhed, du kan regne med!

Du kan læse mere om garantiordningerne her.

Billig og nem finansiering uden sikkerhedsstillelse

Når du vælger Jydsk Tagteknik, får du mulighed for at vælge en meget fordelagtig finansiering af din hulmursisolering. Du har ingen udbetaling, og vi kræver ikke sikkerhed i din bolig. Du vælger selv lånets løbetid og rente.

Nemmere kan finansieringen af din loftisolering ikke være.

Bliv kontaktet for et tilbud

Udfyld formularen og modtag et tilbud på loftisolering.

JEG VIL GERNE KONTAKTES FOR ET TILBUD

Ofte stillede spørgsmål om isolering af loft

Det er den bedste investering, du kan lave som husejer, hvis du gerne vil have en mindre varmeregning. Med de nye energikrav, er der mange penge at hente på en forholdsvis lille investering.

Hvis du hellere vil læse end se video

En efterisolering af loftet er absolut en af de bedste investeringer, du kan gøre. Det kommer selvfølgelig an på, hvor meget isolering du har i forvejen. Men med de nye energikrav på minimum 300 mm, så vil der være rigtig mange penge at hente, og det er en af de bedste investeringer, du kan gøre.

I de fleste tilfælde vil dit hus rykke et energimærke op, når du vælger at efterisolere dit loft, og derved stiger det i værdi. Derfor er det en rigtig god investering.

Hvis du hellere vil læse end se video

Det vil det klart gøre. Det er en rigtig god investering for dig selv at få udført det her, fordi du har en meget hurtig tilbagebetalingstid på din isolering. Men når det er sagt, så er det faktisk i 80 % af tilfældene, at dit energimærke vil rykke et trin op, og så stiger huset altså ret kraftigt i værdi.

Hvis dit hus er mere end 15-20 år gammelt, så er der stor sandsynlighed for, at det ikke lever op til de gældende energikrav om isolering på 300 mm. Er det tilfældet, så vil det være en god ide, at få loftet efterisoleret.

Hvis du hellere vil læse end se video

Det kommer jo an på, hvor meget isolering der ligger på dit loft. Men de nye energikrav siger minimum 300 mm, så hvis huset er ældre end 15 til 20 år, så kan det godt være relevant.

Det er optimalt at have minimum 300 mm isolering på loftet. Så du må en tur på loftet og frem med tommestokken. Er din isolering under 300 mm tyk, så vil du kunne spare penge på varmeregningen ved at få efterisoleret loftet.

Hvis du hellere vil læse end se video

Du kan gå op på loftet og måle med en tommestok, hvor høj en isolering du har. Har du under 300 mm, så er der plads til at efterisolere.

Det er ganske gratis at få lavet et isoleringstjek af Jydsk Tagteknik. Du bestiller en tid her på siden, og så kommer vi ud og kigger på din isolering på loftet og i hulmuren. Vi tjekker også huset for eventuelle varmeudslip og for varmespild.

Efterfølgende får du et uforpligtende tilbud, hvis der er noget, der skal laves.

Hvis du hellere vil læse end se video

Vi udfører gratis isoleringstjek. Det vil sige, at vi kommer og tjekker jeres loft, og ser på hvor meget isolering, der er. Vi bruger også vores termografikamera, så vi også ser, om der er varmeudslip og varmespild. Hvis der er hulmur, tjekker vi det med vores specielle hulmurskamera.

Vi går altså ind og foretager et gratis tjek, og efterfølgende kan I få et tilbud.

Det er meget forskelligt alt efter, hvor gammelt dit hus er. Før i tiden var det meget almindeligt at lægge 100 mm isolering på loftet. Men det lever ikke op til nutidens energikrav og kan også mærkes på varmeregningen.

Hvis du hellere vil læse end se video:

Det kan være meget forskelligt. I tidernes morgen var det normalt kun 100 mm, og hvis der blev lagt 100 mm for 30 år siden, så er det klart, at isoleringseffekten ikke er ret meget værd i dag. Den falder sammen med tiden.

Og så er det selvfølgelig en god idé at få fyldt noget mere på.

4 gode grunde at vælge loftisolering

Hos Jydsk Tagteknik sætter vi en ære i at levere løsninger til loftisolering af høj kvalitet, der lever op til vores kunders forventninger. Valget af isoleringsmaterialer og kvaliteten af arbejdets udførelse er altafgørende for holdbarhed og ydeevne, når du isolerer din bolig. Vi anbefaler de bedste isoleringsmaterialer og er autoriseret ROCKWOOL indblæser. Vores håndværkere er specialuddannede til efterisolering, og alle vores opgaver kvalitetssikres. Vi giver dig markedets bedste isoleringsløsning.

Med over 50 års erfaring med loftisolering og over 100 medarbejdere er vi Danmarks ældste og største tag- og energirenoveringsfirma. Vi har en dokumenteret sund økonomi og er en samarbejdspartner, du til enhver tid kan regne med – både i forhold til overholdelse af de indgåede aftaler og i forhold til eventuelle reklamationer. Som yderligere sikkerhed tilbyder vi dig helt gratis Danmarks bedste garantier, som sikrer dig imod fejl og følgeskader. Det er sikkerhed, du kan regne med!

Når du vælger Jydsk Tagteknik som samarbejdspartner, får du mulighed for en meget fordelagtig finansiering af udgiften til din nye efterisoleringsløsning. Du behøver ingen udbetaling, og vi kræver ikke sikkerhed i din bolig. Du vælger selv lånets løbetid og rente. Nemmere og billigere kan finansieringen af din efterisoleringsløsning ikke gøres.

Når du efterisolerer, er investeringen tilbagebetalt på ned til 3 år. Det svarer til et afkast på 33% af investeringen efter skat. Til sammenligning får du ofte kun 1% afkast i banken. Efterisolering af dit hus er derfor en af de bedste investeringer, du kan foretage.