Før og efter en algebehandling

Få algebehandlet taget og renset dine tagrender

Hvis du døjer med mos og alger på taget, er en algebehandling den perfekte løsning til at komme dette til livs og på den måde sikre, at taget fremstår flot og vedligeholdt igen.

Jydsk Tagteknik er et prisvindende tagfirma, der med professionel og kyndig ekspertise kan stå for algerensningen af jeres tag. Vi behandler taget med et miljøgodkendt algebekæmpelsesmiddel, som vi sprøjter på tagfladen med en lanse. Vi bruger et specialbygget anlæg, der suger overskudsvæsken fra tagrenden og sender den ud i tanken igen. På den måde opsamler vi al overskudsvæsken, der derefter renses og genbruges i processen. Sådan sikrer vi os, at vores algebehandling er så miljømæssig optimal som muligt, hvilket også gør vores proces enestående i branchen.

Vi anbefaler, at du får algebehandlet dit tag minimum én gang om året, så algerne holdes nede og dit tag fremstår flot og vedligeholdt. På den måde sikre du dig også, at algebehandlingen virker hurtigere, da alger og mos altså ikke får lov til at vokse for længe på taget.

Bestil en algebehandling

Sådan foregår en algebehandling

Når vi algebehandler dit tag, behandler vi taget med et miljøgodkendt algebekæmpelsesmiddel, som vi sprøjter på tagfladen med en lanse. Først renser vi dine tagrender for blade og skidt. Nedløbet blokeres for at forhindre at overskudsvæsken løber ud i afløbet. Overskudsvæsken opsamles med sug og tilbageløb til bilens beholder. Efter udført behandling lægger vi en afleveringsseddel i din postkasse.

Få algebehandlet én gang om året

Vi anbefaler, at du får algebehandlet taget mindst én gang om året. Så holdes algerne nede, og taget fremstår pænt og vedligeholdt. Jo længere tid alger og mos får lov at vokse, desto længere tid går der, før algebehandlingen har effekt. Der kan endda være behov for flere behandlinger, alt efter hvor angrebet taget er. Som regel går der 2-8 uger, før du kan se den fulde effekt af en algebehandling.

Bestil en algebehandling

Algebehandling af alle tagtyper

Vi tilbyder en effektiv algebehandling af alle tage – nye som ældre – og algebehandler hustage i hele Danmark. Du behøver ikke at være hjemme under behandlingen. Vi lægger en afleveringsseddel efter udført algebehandling.

Sæson for algebehandling

For at algebehandlingen virker bedst muligt, skal vejrforholdene være optimale. Vi udfører derfor kun algebehandling i perioden marts til november.

Sådan forebygger du alger og mos

Du kan selv være med til at forebygge alger og mos ved løbende at vedligeholde dit tag. Sørg eventuelt for at beskære store træer og buske, der skygger for taget. Alger og mos stortrives nemlig på fugtige overflader.

Årsager til alger og mos

Der kan være flere forhold, der har betydning for, om du får alger og mos på taget:

  • afskalninger og slitage på taget
  • lille taghældning – under 25 grader
  • nordvendte eller skyggefulde tagflader

Afskalninger og slitage gør taget sårbart og øger risikoen for alger.

Tagets hældning har også en betydning. Jo lavere taghældning dit tag har, desto større er sandsynligheden for, at der vokser alger og mos. Det skyldes, at vandet har sværere ved at løbe af et tag med en lav taghældning end et tag med en stejl taghældning. Og så kan der ophobe sig fugt, som giver gode vækstbetingelser for alger og mos.

Alger og mos trives godt, hvor der er fugt og skygge. Du får derfor oftere alger og mos på tagets nordside på grund af den manglende sol.

Bestil en algebehandling

Pæne fliser uden alger

En algebehandling af dine fliser fjerner grønne alger og forebygger samtidig opbygning af mos. Algebehandling fjerner ikke flisepest, men du kan dog forvente at se en forbedring over tid.

Har du fliser af nyere dato er det stadig en rigtig god ide at algebehandle dem, for at forebygge alger og mos på fliserne i fremtiden.

Video: Se, hvordan en algebehandling foregår.

Algebehandling referencer

Ofte stillede spørgsmål

En algebehandling udføres typisk i perioden marts til november.

Det går normalt 2-8 uger, før du kan se resultatet af en algebehandling, men der kan også gå længere tid. Det afhænger bl.a. af tagmaterialet og omfanget af algerne.

Det anbefales at få algebehandlet taget én gang om året.

Hvis du gerne vil have, at dit tag altid fremstår flot og nyt, anbefaler vi, at du tilmelder dig vores algeserviceabonnement. Så kommer vi og renser tagrender og algebehandler dit tag én gang årligt.

Det kan de godt, men hvis taget f.eks. er 40 år gammelt og ikke har været behandlet før, så skal du bestille flere behandlinger. Du kan sagtens se forskel efter den første behandling, men den fulde effekt vil først kunne ses efter et par behandlinger med et års mellemrum.

Ja, vi fjerner snavs, mos, blade m.m i tagrenderne.

Vi sender først regningen, når algebehandlingen er udført.

Vi bruger det godkendte algemiddel Neutralon til algebehandling af tage.

Vi bruger et specialbygget anlæg, der suger overskudsvæsken fra tagrenden og sender den ud i tanken igen – derved opsamler vi al væsken, der renses og bliver genbrugt i processen, vores arbejdsprocesser for at være miljømæssigt optimale og enestående i branchen.