FÅ TJEKKET DIN ISOLERING

Bestil isoleringstilbud med termografi
Tommelfingerregel: Hvis dit hus er mere end 35 år gammelt, kan det svare sig økonomisk at energiforbedre.

Termografi afslører mere end utætte vinduer og dårlig isolering

Mange boligejere kan spare på varmen i vinterhalvåret. Termografi kan give dig et overblik over, hvor varmen slipper ud – og det er ikke umiddelbart altid de steder du tror. Termografi kan udføres fra oktober til marts.

Det er derfor en god idé at få foretaget en termografisk undersøgelse for at se, om huset trænger til isolering eller til at blive tætnet. En efterisolering af huset giver nemlig både en besparelse på varmeregningen og et bedre indeklima.

Gratis isoleringstilbud med termografi

Termografi afslører utætheder

En termografering er en varmeteknisk målemetode, der med et temperaturfølsomt kamera viser, hvor varmen slipper ud af huset, eller kulden slipper ind – såkaldte kuldebroer, utætheder og manglende isolering. Måske har du allerede en idé om, at dit hus er utæt, fordi det trækker fra døre og vinduer, eller der er mørke striber på lofter og vægge, men undersøgelsen kan også vise, om:

  • Der er kolde overflader, hvor der dannes kondens med risiko for skimmelsvamp
  • Husets indeklima kan forbedres
  • Der er kuldebroer og utætheder
  • Skadedyr har ødelagt isoleringen.

Få overblik over hvor du kan energioptimere

Fordelen ved termograferingen er, at du ikke behøver at brække gulve eller vægge op for at undersøge, om isoleringen er i orden. Det temperaturfølsomme kamera angiver, hvor der er varmetab og behov for energiforbedringer.

Varmebesparelse og bedre indeklima.

Den termografiske undersøgelse viser altså, hvor det bedst kan betale sig at efterisolere eller tætne huset. Og med en udbedring af kuldebroer får du som boligejer en besparelse på varmeregningen. Herudover forbedres indeklimaet også, da kuldebroer i huset giver træk og risiko for skimmelsvamp, fugt, kondens og mug.

Beregn hurtigt og nemt prisen på ny isolering

Du skal blot indtaste din adresse og så henter vi automatisk dine data fra BBR og giver dig en vejledende pris på ny isolering til netop din bolig.

Prøv vores online beregner

Bør foretages af fagfolk

Du kan i princippet selv leje et termografisk kamera og foretage den termografiske undersøgelse, men da det er svært at tolke resultaterne af målingen, anbefales det at få en certificeret energirådgiver til at foretage termograferingen.

En professionel rådgiver kan samtidig vejlede om, der er behov for energiforbedringer, og om det økonomisk kan svare sig at efterisolere eller tætne boligen. Er dit hus mere end 35 år gammelt, vil det erfaringsmæssigt økonomisk kunne betale sig at energiforbedre huset. I nyere huse er det ofte ikke nødvendigt og vil heller ikke kunne svare sig økonomisk.

Vi er uddannede i termografi hos teknologisk institut

Gratis isoleringstilbud med termografi

Hvornår udføres termograferingen?

Der skal være forskel på temperaturen ude og inde for at lave en termografering. Undersøgelsen foretages derfor i vinterhalvåret i perioden fra oktober til april, hvor der er forskel på ude- og indendørstemperatur.

3 gode grunde til termografering af boligen:

  • Kendskab til kuldebroer, utætheder og manglende isolering
  • Vurdering af, om det kan betale sig at udbedre utæthederne
  • Besparelse på varmeregningen og bedre indeklima ved efterisolering og tætning.