Dokumenteret holdbarhed af Rationel vinduer og døre

Rationel vinduer og døre bliver løbende testet, så vi kan stå inde for holdbarheden. De skal kunne modstå det danske vejr, men ud over det, bliver de også testet for bæreevne, lydisolering, varmeisolering og ikke mindst indbrudssikring. Herunder kan du se en video af den enkelte test, så du kan se, hvad dine nye vinduer og døre fra Rationel kan modstå.

Udvidet vandpåvirkning

For at sikre, at Rationel AURA og Rationel AURAPLUS kan modstå selv det værste regn- og stormvejr udsættes produkterne for en udvidet vandtæthedstest. Se med, hvordan vi tester for ekstrem vandpåvirkning her. Det testede element har 2 tætningsplan.

Testet for slitage

Vinduer og døre bliver åbnet og lukket mange tusinde mange gange i løbet af deres levetid. For at sikre lang levetid gennemtestes konstruktioner og beslag ved at åbne og lukke dem – igen og igen.

Testet mod orkan

For at sikre at vinduernes konstruktion kan holde til høje vindstyrker testes de med en kraftig trykpåvirkning. Faktisk tester vi vinduerne til et tryk, der svarer til orkanstyre. Se med, hvordan vi tester til orkanstyrke her.

Testet for vandtæthed

For at sikre at vores vinduer og døre kan imødekomme fremtidens storme og regnskyl, udsættes de for en simuleret storm i vores testlokaler. Se med, hvordan vi tester for vandtæthed her. Det testede element har 2 tætningsplan.

Testet for indbrudssikring

I Danmark sker der et indbrud hvert 12. minut. Rationels vinduer med sikkerhedspakke er udviklet til at holde tyven ude. Se med, hvordan vi tester for indbrudssikring her.