Overvejer du at få nyt tag? Og vil du vide, hvad det koster, og hvilket tag du skal vælge?

Vi giver dig et overblik, så du kan finde det tag, der passer bedst til dig og dit hus.

Det er en stor beslutning, når der skal vælges nyt tag. Ofte spiller økonomien en rolle, og der er mange overvejelser, du skal gøre dig, inden du træffer den endelige beslutning om, hvilket tag du ønsker. Men hvor finder du priser på udskiftning af tag, priser på nyt tag og hvad er prisen på et nyt undertag? Og findes der en prisberegner til nyt tag?

Vores erfaring fortæller os, at nogle af de mest stillede spørgsmål er:

 • Hvad koster et nyt tag?
 • Hvilket tag skal jeg vælge?
 • Hvor længe holder et nyt tag?
 • Hvem skal lægge mit tag?
 • Er jeg/håndværkeren dækket af en garantiordning?

Vi har lavet en guide, som giver dig svar på en lang række spørgsmål, så du i ro og mag kan træffe beslutning om, hvilket tag der passer bedst til dig og dit hus.

Nyt tag – hvad skal jeg vælge? Hvad koster et nyt tag?* Hvor lang tid holder et nyt tag? Produktgaranti
Betontag Kr. 1.150 – 1.650 pr. m² Op til 50 år 30 år
Bølgeeternit Kr. 830 - 980 pr. m² 30-35 år 15 år
Naturskifer Fra kr. 1.900 pr. m² Over 100 år 30 år
Skifereternit Kr. 1.700 – 2.200 pr. m² 35-40 år 15 år
Ståltag Kr. 760 – 1.000 pr. m² 40-50 år 30 år
Tagpap Kr. 400 – 1.000 pr. m² 30-50 år 15 år
Tegltag Kr. 1.300 – 1.900 pr. m² 50-70 år 40 år
*De angivne priser er cirkapriser alt efter valg af model og farve.

Den lille tagbog – kom godt i gang med dit nye tag

Når du vælger nyt tag, skal taget og huset passe sammen både teknisk og æstetisk. Der er mange spørgsmål der skal bevares. Den lille tagbog hjælper dig godt på vej.

Hent den gratis her

Start med et Tagtjek

Vi vil selvfølgelig rigtig gerne sælge dig et nyt tag. Men inden du går i gang, anbefaler vi altid, at du får et gratis Tagtjek af en af vores konsulenter. Når vi laver et Tagtjek, gennemgår vi dit tag, tagrender, inddækninger, træværk og tagryg. Vi vurderer, om dit tag har brug for en reparation, en renovering eller en udskiftning. Det gør vi, fordi der ikke er nogen grund til at skifte taget, hvis det er i god stand og kan nøjes med at blive repareret.

Hvilket tag vil du gerne have?

Når du har besluttet dig for at få et nyt tag, er der flere overvejelser, du skal gøre dig, inden du vælger, hvilket tag du gerne vil have:

 • Få overblik over tagtyperne og vælg et tag du kan lide
 • Sørg for, at taget passer til husets stil og konstruktion
 • Tjek, om der er regler i grundejerforening, lokalplaner mv. der skal overholdes
 • Overvej, om du skal efterisolere, have opbevaring på loftet, bygget kvist mv.

Nedenfor gennemgår vi trin for trin, hvad du bør tage stilling til.

Hvilke tagtyper findes der?

Der findes mange forskellige tagtyper, modeller og farver. Vi har samlet de forskellige tagtyper, så du kan få et overblik over mulighederne og se, hvilket tag der passer bedst til dig og dit hus.

Decra

Decra er et smukt ståltag, der passer til dansk byggetradition og byggestil. Decra-taget har en meget lang levetid og en farveægthed, der ikke kendes fra andre tagmaterialer. Decra taget er idèelt til renovering af f.eks. bølge- og skifereternittage og kan oftes monteres direkte på det eksisterende tag. Du kan læse mere om Decra-taget her.
LÆS MERE OM DECRA TAG HER

Sort eternittag på gult hus

Bølgeeternit

Bølgeeternit er en god og stærk tagløsning til både det klassiske og moderne hus. Taget giver dit hus et harmonisk udtryk og passer særlig godt til den danske byggestil især til parcel- og rækkehuse, fritidshuse og carporte. Du kan læse mere om bølgeeternit her.
LÆS MERE OM BØLGEETERNITTAG HER

Tilbehør til tagpaptag af Jydsk Tagteknik

Tagpaptag

Tagpap er et fleksibelt og meget holdbart tag, der passer til de fleste tagkonstruktioner. Tagpappen egner sig derfor både til den arkitekttegnede villa med det kreative tag eller på ejendomme med en lige tagflade. Du kan læse mere om tagpap her.
LÆS MERE OM TAGPAPTAG HER

Jydsk Tagteknik - Holbæk

Betontag

Betontag består af moderne tagsten, der ligner teglsten. Med et tag af betontagsten, får du et flot tag, der holder i mange år, men til en pris, der er en del lavere end et tegltag. Du kan læse mere om betontagsten her.
LÆS MERE OM BETONTAG HER

Klassisk dansk tegl tag i rødt på gult hus

Tegltag

Tegl er et naturligt tagmateriale og giver dit hus et klassisk, smukt udseende. Taget passer til både nybyggerier og renovering af ældre huse. En af tegltagets fordele er, at det har en lang levetid, og det gør tegltaget til et af de mest robuste og holdbare tagmaterialer. Du kan læse mere om tegltaget her.
LÆS MERE OM TEGLSTENTAG HER

Naturskifer i på hvis villa i Charlottenlund

Naturskifer

Naturskifer er et naturligt byggemateriale til tag og facade og kan holde i mange generationer.

Med et tag af naturskifer får dit hus et smukt og eksklusivt udseende. Taget passer godt til både klassisk byggeri og moderne arkitektur. Du kan læse mere om naturskifer her.
LÆS MERE OM NATURSKIFFERTAG HER

Skifereternit

Skifereternittag er et af verdens mest benyttede materialer til tagdækning og anvendes både til nybyggeri og ved renovering. Skifereternittag passer derfor rigtig godt til alt fra klassiske bygninger til byggeri i moderne og stilren arkitektur. Du kan læse mere om skifereternit her.
LÆS MERE OM SKIFERETERNITTAG HER

Quadro-tag

Quadro-taget er fremstillet til det danske vejr og kræver minimal vedligeholdelse. Quadro-taget er kraftigere end normale ståltage, og det gør det velegnet til både renovering og nybyggeri. Taget kan lægges direkte på et eksisterende skifer- eller eternittag og nemt monteres på alle typer hældningstage. Du kan læse mere om Quadro-taget her.
LÆS MERE OM QUADROTAG HER

Passer taget til husets udseende, konstruktion og hældningsgrad?

Når du vælger nyt tag, er det meget vigtigt, at taget og huset både teknisk og æstetisk kommer til at passe sammen. Taget skal passe til:

 • husets konstruktion
 • tagets hældningsgrad
 • husets udseende

Husets konstruktion

Tagtyper opdeles i tre kategorier: Tunge (beton, tegl og naturskifer), mellemtunge (eternit, tagpap og skifereternit) og lette tage (stål). Har du tidligere haft et mellemtung tag som fx et bølgeternittag, så er det langt fra sikkert, at husets konstruktion kan bære et nyt og tungere tegltag. Det skyldes, at der er forskellige krav til konstruktionen, alt efter hvilken tagtype du vælger. Hvis du ønsker at skifte fra en lettere tagtype til en tungere tagtype, gør vi altid opmærksom på, at det kan kræve en forstærkning af konstruktionen, og at det er vigtigt, at du får fx en bygningsingeniør til at beregne, om dit hus kan bære et tungere tag. Så er du sikker på, at dit hus kan holde til den tagtype, du gerne vil have. Har du allerede et tungt tag og ønsker du at skifte til en lettere tagtype, vil det derimod være let at skifte.

Tagets hældningsgrad

Tagets hældning har også stor indflydelse på, hvilken tagtype du kan vælge. De fleste tagtyper passer fint til tage med høj rejsning, men ikke alle tagtyper egner sig til tage med lav hældning. Vælger du fx naturskifer, må hældningen ikke være lavere end 25°, mens fx tagpap kan klare en hældning helt ned til 1-2°.
Når vi hos Jydsk Tagteknik lægger nyt tag, tjekker vi altid, at hældningen passer til den tagtype, du har valgt. Taget skal have en hældning, så regn- og smeltevand kan løbe af, da du ellers risikerer at få fugtskader på grund af vandindtrængning.

Her kan du se, hvilken hældningsgrad de forskellige tagtyper mindst kræver:

Betontagsten 14° (med undertag) 20° (ved understrygning) 25° (ved systemfuge)
Bølgeeternit 14°
Naturskifer 25°
Skiftereternit 18°
Ståltag 12°
Tagpap 1-2° (helst 3-5°)
Tegltag 25° (vingetagsten) 20° (falstagsten)

Husets udseende

Udover at passe til husets konstruktion og tagets hældningsgrad skal dit nye tag også passe til husets udseende. Det kan derfor være en god idé at tage udgangspunkt i husets oprindelige tagmateriale og farve. Det er dog ikke ensbetydende med, at du skal vælge præcis samme tagtype og farve igen. Men arkitektonisk skal du sørge for, at den nye tagtype og farve passer til husets stil og omgivelser – både de naturlige omgivelser og nabolaget. Ellers risikerer du bl.a. at trække husets pris ned, den dag du vil fx sælge det.

Nyt tag på det gamle

Får du lagt et ståltag oven på dit nuværende tag, ændrer huset også udseende, da taget bliver højere. Det er et forhold, du bør være opmærksom på, men som vi altid taler med dig om inden.

Tegl fra Vmeyer i forskellige farver

Hvad koster et nyt tag?

Et nyt tag koster typisk mellem 400 og 2.200 kr. pr. m2. Prisen afhænger af flere forhold:

 • Valg af tagtype
 • Tagets størrelse
 • Eventuelle tilkøb

Her kan du se de forskellige priser*:

Betontag Kr. 1.150 – 1.650 pr. m²
Bølgeeternit Kr. 830 - 980 pr. m²
Naturskifer Fra kr. 1.900 pr. m²
Skiftereternit Kr. 1.700 – 2.200 pr. m²
Ståltag Kr. 760 – 1.000 pr. m²
Tagpap Kr. 400 – 1.000 pr. m²
Tegltag Kr. 1.300 – 1.900 pr. m²

*De angivne priser er cirkapriser alt efter valg af model og farve.

Beregn hurtigt og nemt prisen på et nyt tag

Du skal blot indtaste din adresse og så henter vi automatisk dine data fra BBR og giver dig en vejledende pris på et nyt tag.

PRØV VORES ONLINE BEREGNER

Tilkøb ved nyt tag

Når du får nyt tag, er det en god idé at tage højde for, om tagrender, træværk mv. også bør skiftes. Herudover kan det være, du vælger at efterisolere loftet, få bredere gangbro og dermed bedre opbevaringsmuligheder på loftet. Vælger du at få ovenlysvinduer, kvist eller at få fjernet en gammel skorsten, skal du også huske at medregne dette i budgettet.

Tilkøb som fx efterisolering af loftet er dog ofte givet godt ud. Det største varmetab ses gennem taget, så en efterisolering kan hurtigt være tjent hjem via besparelser på varmeregningen.

Hvor langt tid holder et nyt tag?

Et nyt tag holder som udgangspunkt minimum 30 år og op til over 100 år. Der er altså stor forskel på, hvor lang tid de enkelte tagtyper holder. Det kan derfor være en god idé at tage tagets levetid med i betragtning, når du vælger nyt tag.

Her kan du se de forskellige tagtypers levetid:

Betontag Op til 50 år
Bølgeeternit 30-35 år
Naturskifer Over 100 år
Skiftereternit 35-40 år
Ståltag 40-50 år
Tagpap 30-50 år
Tegltag 50-70 år

Hvordan skal jeg finansiere mit nye tag?

Hos Jydsk Tagteknik samarbejder vi med Resurs Bank. Vi kan derfor tilbyde dig en attraktiv finansiering af dit nye tag og eventuelle tilkøb. Se vores lånetyper og beregn din månedlige ydelse.

Beregn prisen på dit nye tag

Skal jeg efterisolere loftet?

Når du får nyt tag, er det en god idé at få tjekket din loftisolering. Op mod 40% af din boligs varmetab sker gennem loft og tag. Det skyldes, at isoleringen falder sammen med årene, og at isoleringsevnen mindskes. Har du ikke fået efterisoleret, kan det derfor godt betale sig at få det gjort ved samme lejlighed.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Du bør også være opmærksom på, om du skal have nyt undertag, nye tagrender og skotrender, om træværket skal skiftes, det gamle tag skal bortskaffes osv. Vi gennemgår derfor altid dit nuværende tag, inden vi lægger nyt, og rådgiver dig om, hvad der bør skiftes, så du ikke får nogle overraskelser undervejs.

Når du får nyt tag, kan du også med fordel overveje, om du har behov for:

 • en ny gangbro på loftet
 • mere opbevaringsplads på loftet
 • at få lavet kviste eller ovenlysvinduer
 • at få fjernet en gammel skorsten eller udluftningshætter

Det er billigere at få lavet samtidig med det nye tag end senere hen. Vi kan hjælpe dig med rådgivningen, så du får den løsning, der passer bedst til dig og dit behov.

Kontakt os

Kan jeg selv lægge mit nye tag?

Du må godt selv lægge et nyt tag, men det anbefales sjældent. Der er en lang række lovkrav og regler, der skal overholdes, hvis du vil være sikker på, at produktgarantien på taget holder, og din forsikring dækker. Hvis du får lagt taget forkert, kan det få store og dyre konsekvenser som fx fugtskader, der kan føre til skimmelsvamp i huset.

Må jeg selv fjerne mit gamle tag?

Du må godt selv fjerne dit gamle tag. Dog er der meget strenge lovkrav til fjernelse og bortskafning af tagplader med asbest, da selv indånding af de mindste asbestfibre kan forårsage alvorlige skader hos dig, din familie og naboer. Det kan derfor ikke anbefales, at du selv fjerner asbestholdige tagplader.

Hvilke regler skal jeg være opmærksom på?

Når du får nyt tag, skal du være opmærksom på, om der regler i grundejerforeningen, lokalplaner, servitutter mv., der skal overholdes. Det kan være regler om anvendelse af bestemte tagtyper, farver osv.

Det er sjældent, at du skal have byggetilladelse, hvis du skal have nyt tag, men skal du i gang med et større tagprojekt, kan det være en god idé at kontakte din kommune inden.

Det er vigtigt, at du er opmærksom på de gældende love og regler, da du i værste fald ellers risikerer at skulle ændre eller fjerne taget igen for egen regning.

Får jeg en håndværkeraftale/kontrakt?

Vi laver altid en kontrakt, når vi lægger nyt tag. Så har du et overblik over projektet, prisen og de opgaver, der skal udføres.

Hvor lang tid tager det at få lagt nyt tag?

Det tager som udgangspunkt mellem 2-4 uger at få lagt nyt tag. Men ikke to tagprojekter er ens. Det afhænger derfor af, hvilket tag du skal have lagt, om der skal lægges undertag, loftisoleres, bygges kviste, fjernes skorsten mv.

Vi tager altid en snak med dig inden, så du ved, hvor længe tagprojektet forventes at vare.

Kan jeg bo i mit hus imens?

Som udgangspunkt kan du godt bo i dit hus imens, vi lægger nyt tag. Men der kan være omstændigheder, der gør, at det ikke er optimalt. Vi aftaler altid med dig, hvad du skal forvente, mens projektet står på, og orienterer dig, hvis det er bedst, at du finder en midlertidig bolig imens.

Skal jeg tømme mit loft?

Som udgangspunkt behøver du ikke tømme dit loft, når vi lægger nyt tag. Der kan dog være behov for, at du flytter nogle af dine ting, alt efter hvor meget du har opbevaret på loftet.

Hvis du skal have efterisoleret loftet samtidig med, at du får nyt tag, skal du derimod tømme det, inden arbejdet går i gang. Men det kan være en god lejlighed til at få ryddet op i gamle ting og sager.

Sort tegltag på hvid villa med grå fliser

Derfor skal du vælge Jydsk Tagteknik

Der er mange muligheder, når du skal vælge et nyt tag. Derfor er det vigtigt at have et professionelt tagfirma, der har stor erfaring i at lægge nye tage. Hos Jydsk Tagteknik har vi over 50 års erfaring med tagløsninger. Vi er det firma i Danmark, som lægger flest nye tage om året og kan rådgive dig om de mange forskellige tagløsninger.

Vi har ansat vores egne tømrere, murere og blikkenslagere, så vi kan levere den bedste løsning til dig, når du skal have nyt tag.

Samtidig sørger vi for, at du er i sikre hænder og har fuld tryghed med Byggaranti og Håndværkerens Tryghedsgaranti. To garantiordninger der garanterer og sikrer, at du får leveret godt og professionelt håndværk i høj kvalitet.

Læs mere om Byggaranti her.

Sikkerhed for godt håndværk

Hos Jydsk Tagteknik er din sikkerhed og tryghed for godt håndværk i top. Med Håndværkerens Tryghedsgaranti er dit tegltag dækket med helt op til 500.000 kr. inkl. moms mod fejl og mangler ved håndværksarbejde. Jydsk Tagteknik har mere end 50 års erfaring. Vi sætter en ære i godt håndværk.
Læs mere om Håndværkerens Tryghedsgaranti

Fordele ved et nyt tag

 • Du løfter hele husets udseende.
 • Du øger husets værdi.
 • Du får ofte et bedre indeklima.
 • Du får en besparelse på varmeregningen ved samtidig efterisolering
 • Du slipper for bekymringer under kraftige vejrforhold.
 • Du har mulighed for opgradering af en evt. 1. sal.
 • Du får en god garantiordning hos Jydsk Tagteknik.

Har du brug for inspiration?

Vi har lagt mange tage gennem årene. Se vores referencer og få inspiration til dit nye tag.