Et utæt tag kan blive en dyr affære. Det kan derfor godt betale sig at tjekke sin forsikring grundigt – både hvis du står i situationen, men også for at vide, om du er godt nok dækket, hvis uheldet skulle ske.

Der er stor forskel på, hvad forsikringsselskaber dækker ved utæt tag. Der kan imidlertid være mange penge at spare, hvis du læser forsikringsbetingelserne godt. Det gælder ikke mindst skader, som er opstået som følge af et utæt tag. Nogle gange kan du endda være bedre dækket, end du regner med, fx ved råd i loftkonstruktionen eller maling af loftet. Så er du ramt af skaden, så kan der nogle gange være mere økonomisk hjælp fra dit forsikringsselskab, end du tror. Ring evt. til dit forsikringsselskab, hvis du ikke selv vil gå ombord i policens vilkår og paragraffer.

Læs også: Vær opmærksom på disse skader, hvis du har eternittag.

Tillægsforsikring til dækning af svampeskader

I nogle tilfælde er det en god idé at tegne en såkaldt udvidet forsikring (nogle gange kaldet tillægsforsikring), fx til dækning af svampeskader. Har du ikke tegnet en tillægsforsikring, så vær opmærksom på, om der bliver taget forbehold for råd og svamp. Nogle forsikringer dækker disse skader i deres grundforsikring. Bemærk, at der er stor forskel på pludseligt opståede skader, fx storm, og så skader, der er opstået via manglende vedligeholdelse. Førstnævnte er som regel dækket af forsikringen. Det er skader som følge af manglende vedligeholdelse derimod ikke.

Eksempler på følgeskader

Efter et utæt tag – disse skader bliver oftest dækket:

 • Ødelagte vægge efter indtrængning af vand
 • Råd i konstruktionen
 • Svampeangreb
 • Frostskader
 • Ødelagt gulv

Læs også: Find ud af hvilket tag der passer til dit hus.

I tvivl? Så spørg dit forsikringsselskab…
 • Spørg, hvad din grundforsikring IKKE dækker – få eksempler.
 • Spørg specifikt omkring følgeskader – få også eksempler her.
 • Skriv ned, hvad du mundtligt får at vide – send evt. efterfølgende en mail og bed om bekræftelse.
 • Bed om navn på den, du taler med – og notér navn og tidspunkt for samtalen.
 • Ofte er der mulighed for mange tillægsforsikringer, men du kan også blive overforsigtig til en høj pris.
 • Overvej, hvad der er vigtigst for dig at have ekstra sikkerhed for.
 • Tag billeder, når skaden er sket – gerne mange billeder.
 • Notér grundigt, hvad der er sket med det samme – selv om du har en god hukommelse, så kan du glemme ting, hvis sagen trækker ud. Og noter fra skadetidspunktet er mere troværdige end noget, du har skrevet eller sagt lang tid efter.
Bestil et gratis tagtjek og få en status på dit tag

Mest læste artikler

Alger eller ej?

Går vi endnu et mildt og fugtigt vinterhalvår i møde, vil det give gode betingelser for de alger du måske allerede har på dit tag. Men er det bedst at lade dem blive eller [...]