DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • tjek-dine-tagrender-jydsktagteknik

Frosne tagrender kan give alvorlige skader, som ikke er dækket af forsikringen.

Tjek dine tagrender og undgå skader på huset

Vandskader er noget af det værste for en husejer. Kommer der vand i husets isolering eller vægge, kan det udvikle sig til råd og skimmelsvamp.

Det er derfor en god idé at tjekke dine tagrender for skader og rense dem grundigt et par gange om året. Tagrender, der ikke leder vandet til kloakken, kan forårsage nedbrydning og frostsprængninger på malede, pudsede og murede facader. Samler vandet sig i pytter på jorden, kan du risikere at få frostsprængninger i soklen og fugtproblemer i kælderen.

5 typiske problemer

• Vandet fra taget render ud over tagrenden, fordi den sidder for lavt.
• Tagrenden er for lille og kan derfor ikke nå at opsamle vandet ved kraftige regnskyl
• Tagrenden har bagfald og leder derfor ikke vandet mod nedløbsrøret
• Utætheder
• Skidt og snavs blokerer for ned- og afløb

TIP: Har du skjulte tagrender er eftersyn og vedligeholdelse svært – men også endnu vigtigere! Et af de helt store problemer er følgeskaderne i form af råd og svamp i det omliggende træværk, og i værste fald i tagkonstruktionen. Skjulte tagrender skal derfor efterses oftere end almindelige tagrender.

Risiko for frosne tagrender om vinteren

Hvis tagrenden er stoppet, kan vandet ikke ledes til kloakken. I stedet risikerer du, at vandet fryser, så snart temperaturen kommer under frysepunktet. Frosne tagrender kan føre til fugtskader på huset, fordi nedbør og smeltevand fra taget ender med at løbe ud over kanten på tagrenden og ind mod husets mur- og træværk.

Forsikringen dækker normalt ikke

Hvis der løber vand ud over kanten på tagrenderne, og der opstår vandskade på huset, dækker din forsikring normalt ikke. Vær opmærksom på, om din forsikring dækker, hvis nedbør trænger ind af åbninger og utætheder i huset.

Få et gratis Hustjek

Hvis du er i tvivl om, dit hus har fået skader, kan du bestille et gratis Hustjek. Så får du en gennemgang af dit tag, tagrender, træværk, facade, vinduer, døre og isolering.

Bestil et gratis Hustjek her

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får [...]

  • typiske-skader-eternittag

Typiske skader på eternittage

Eternittage fra 70’erne og 80’erne nærmer sig udløbsdatoen. Typisk har de en levetid på mellem 35 og 45 år. Har du et ældre eternittag, skal du være særligt opmærksom på nogle typiske skader. Få [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

2018-04-19T11:52:23+00:00