DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • tjek-dine-tagrender-jydsktagteknik

Frosne tagrender kan give alvorlige skader, som ikke er dækket af forsikringen.

Tjek dine tagrender og undgå skader på huset

Vandskader er noget af det værste for en husejer. Kommer der vand i husets isolering eller vægge, kan det udvikle sig til råd og skimmelsvamp.

Det er derfor en god idé at tjekke dine tagrender for skader og rense dem grundigt et par gange om året. Tagrender, der ikke leder vandet til kloakken, kan forårsage nedbrydning og frostsprængninger på malede, pudsede og murede facader. Samler vandet sig i pytter på jorden, kan du risikere at få frostsprængninger i soklen og fugtproblemer i kælderen.

5 typiske problemer

• Vandet fra taget render ud over tagrenden, fordi den sidder for lavt.
• Tagrenden er for lille og kan derfor ikke nå at opsamle vandet ved kraftige regnskyl
• Tagrenden har bagfald og leder derfor ikke vandet mod nedløbsrøret
• Utætheder
• Skidt og snavs blokerer for ned- og afløb

TIP: Har du skjulte tagrender er eftersyn og vedligeholdelse svært – men også endnu vigtigere! Et af de helt store problemer er følgeskaderne i form af råd og svamp i det omliggende træværk, og i værste fald i tagkonstruktionen. Skjulte tagrender skal derfor efterses oftere end almindelige tagrender.

Risiko for frosne tagrender om vinteren

Hvis tagrenden er stoppet, kan vandet ikke ledes til kloakken. I stedet risikerer du, at vandet fryser, så snart temperaturen kommer under frysepunktet. Frosne tagrender kan føre til fugtskader på huset, fordi nedbør og smeltevand fra taget ender med at løbe ud over kanten på tagrenden og ind mod husets mur- og træværk.

Forsikringen dækker normalt ikke

Hvis der løber vand ud over kanten på tagrenderne, og der opstår vandskade på huset, dækker din forsikring normalt ikke. Vær opmærksom på, om din forsikring dækker, hvis nedbør trænger ind af åbninger og utætheder i huset.

Få et gratis Hustjek

Hvis du er i tvivl om, dit hus har fået skader, kan du bestille et gratis Hustjek. Så får du en gennemgang af dit tag, tagrender, træværk, facade, vinduer, døre og isolering.

Bestil et gratis Hustjek her

Mest læste artikler

  • Jydsk-tagteknik-derfor-må-du-ikke-højtryksspule-dit-tag

Derfor skal du ikke selv højtryksspule dit tag

Det kan være fristende selv at højtryksrense taget og spare penge på en algebehandling. Men du skal være meget varsom med selv at rense dit tag. Du kan nemt lave store skader. Det er [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]

Gør dette, hvis dit hus blev ramt af skybruddet

Hvis skybruddet har ramt dit hus, så der er oversvømmelse og andre skader, skal du hurtigst muligt komme i gang med at sikre, at skaderne ikke bliver værre. Det er altid en god [...]

Flotte fliser uden alger og flisepest

Slip af med ukrudt, alger og flisepest. Vi giver dig nogle gode råd til, hvad du kan gøre – og hvad du IKKE skal gøre. Hvis du har mos og ukrudt mellem fliserne, kan [...]

2018-04-19T11:52:23+00:00