DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst én gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får du nogle tips til, hvad du skal kigge efter.

Tagrende og afløb

En tagrende fyldt med blade og snavs øger risikoen for huller i tagrenden. Endnu værre er det, hvis der ikke er plads til regnvandet, og det derfor løber over og ned ad muren eller løber ind under taget og ødelægger træværket i tagkonstruktionen. Tagrenden bør renses to gange om året. Tjek også, om afløbet er tilstoppet. Det er en god idé at spule afløbsrøret grundigt igennem.

Løse plader eller sten

Se efter løse tagplader eller teglsten på taget. Ofte er det nemt at se fra jorden, om noget har forskubbet sig på taget, fx efter hårdt vejr. Disse plader eller teglsten kan du som oftest nemt skubbe på plads igen – det vil så efterfølgende være en god idé at få dem fæstnet bedre.

Læs også: 3 typiske skader på eternittage

TIP: Tjek tætningsbåndet langs rygningen på dit tag. Båndet holder ofte ikke mere end 5-10 år. Og så er der fri passage for skadedyr, fygesne og slagregn.
Toppen af taget

Øverst oppe ligger ”rygningen”, som den kaldes. Den er udformet forskelligt afhængig af tagtype. Men fælles for alle løsninger er, at den skal sikre toppen af taget, der hvor tagets sider samles. Rygningssten kan være skredet eller beskadiget. Der kan også være huller inden under rygningen. De kan være kommet ved almindeligt slid eller opstået pludseligt efter hårdt vejr. Endelig kan dyr, fx fugle eller egern have pillet så meget i rygningen, at der er opstået huller.

Inddækninger og samlinger

Vær ekstra opmærksom på skader ved skorstene og vinduer og andre steder, hvor taget er ”brudt” af samlinger og inddækninger. Det er her, det for alvor kan gå galt med indtrængende vand. Tjek derfor for eventuelle åbninger og hold øje med, om der er ved at ske nedslidning.

Få et gratis tagtjek

Er du det mindste i tvivl om dine tagplader er beskadiget, anbefaler vi, at du bestiller et Tagtjek hos Jydsk Tagteknik. Med et gratis Tagtjek får du en gennemgang af dit tag, og vi vurderer, om dit tag har brug for en reparation, en renovering eller en udskiftning.

Bestil tagtjek her

Mest læste artikler

  • Jydsk-tagteknik-derfor-må-du-ikke-højtryksspule-dit-tag

Derfor skal du ikke selv højtryksspule dit tag

Det kan være fristende selv at højtryksrense taget og spare penge på en algebehandling. Men du skal være meget varsom med selv at rense dit tag. Du kan nemt lave store skader. Det er [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]

Gør dette, hvis dit hus blev ramt af skybruddet

Hvis skybruddet har ramt dit hus, så der er oversvømmelse og andre skader, skal du hurtigst muligt komme i gang med at sikre, at skaderne ikke bliver værre. Det er altid en god [...]

Flotte fliser uden alger og flisepest

Slip af med ukrudt, alger og flisepest. Vi giver dig nogle gode råd til, hvad du kan gøre – og hvad du IKKE skal gøre. Hvis du har mos og ukrudt mellem fliserne, kan [...]

2018-05-03T11:46:20+00:00