Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst én gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får du nogle tips til, hvad du skal kigge efter.

Tagrende og afløb

En tagrende fyldt med blade og snavs øger risikoen for huller i tagrenden. Endnu værre er det, hvis der ikke er plads til regnvandet, og det derfor løber over og ned ad muren eller løber ind under taget og ødelægger træværket i tagkonstruktionen. Tagrenden bør renses to gange om året. Tjek også, om afløbet er tilstoppet. Det er en god idé at spule afløbsrøret grundigt igennem.

Løse plader eller sten

Se efter løse tagplader eller teglsten på taget. Ofte er det nemt at se fra jorden, om noget har forskubbet sig på taget, fx efter hårdt vejr. Disse plader eller teglsten kan du som oftest nemt skubbe på plads igen – det vil så efterfølgende være en god idé at få dem fæstnet bedre.

Læs også: Typiske skader på eternittage

TIP: Tjek tætningsbåndet langs rygningen på dit tag. Båndet holder ofte ikke mere end 5-10 år. Og så er der fri passage for skadedyr, fygesne og slagregn.
Toppen af taget

Øverst oppe ligger ”rygningen”, som den kaldes. Den er udformet forskelligt afhængig af tagtype. Men fælles for alle løsninger er, at den skal sikre toppen af taget, der hvor tagets sider samles. Rygningssten kan være skredet eller beskadiget. Der kan også være huller inden under rygningen. De kan være kommet ved almindeligt slid eller opstået pludseligt efter hårdt vejr. Endelig kan dyr, fx fugle eller egern have pillet så meget i rygningen, at der er opstået huller.

Inddækninger og samlinger

Vær ekstra opmærksom på skader ved skorstene og vinduer og andre steder, hvor taget er ”brudt” af samlinger og inddækninger. Det er her, det for alvor kan gå galt med indtrængende vand. Tjek derfor for eventuelle åbninger og hold øje med, om der er ved at ske nedslidning.

Få et gratis Tagtjek

Er du det mindste i tvivl om dine tagplader er beskadiget, anbefaler vi, at du bestiller et Tagtjek hos Jydsk Tagteknik. Med et gratis Tagtjek får du en gennemgang af dit tag, og vi vurderer, om dit tag har brug for en reparation, en renovering eller en udskiftning.

Bestil tagtjek her

Mest læste artikler

Alger eller ej?

Går vi endnu et mildt og fugtigt vinterhalvår i møde, vil det give gode betingelser for de alger du måske allerede har på dit tag. Men er det bedst at lade dem blive eller [...]