DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får du nogle tips til, hvad du skal kigge efter.

Tagrende og afløb

En tagrende fyld med balde og snavs øger risikoen for huller i tagrenden. Endnu værre er det, hvis der ikke er plads til regnvandet og det derfor løber over og ned ad muren eller løber ind under taget og ødelægger træværket i tagkonstruktionen. Tagrenden bør renses to gange om året. Tjek også, om afløbet er tilstoppet. Det er en god idé at spule afløbsrøret grundigt igennem.

Løse plader eller sten

Se efter løse tagplader eller teglsten på taget. Ofte er det nemt at se fra jorden, om noget har forskubbet sig på taget, fx efter hårdt vejr. Disse plader eller teglsten kan du som oftest nemt skubbe på plads igen – det vil så efterfølgende være en god idé at få dem fæstnet bedre.

Læs også: 3 typiske skader på eternittage

TIP: Tjek tætningsbåndet. langs rygningen på dit tag. Båndet kaldes også ‘fugleklodser’ og holder ofte ikke mere end 5-7 år. Og så er der fri passage for dyr, sne og regn.
Toppen af taget

Øverst oppe ligger ”rygningen”, som den kaldes. Den er udformet forskelligt afhængig af tagtype. Men fælles for alle løsninger er, at den skal sikre toppen af taget, der hvor tagets sider samles. Rygningssten kan være skredet eller beskadiget. Det kan også være huller inde under rygningen: De kan være kommet efter almindeligt slid, eller opstået pludseligt efter hårdt vejr. Endelig kan dyr, fx fugle eller egern have pillet så meget i rygningen, at der er opstået huller.

Inddækninger og samlinger

Vær ekstra opmærksom på skader ved skorstene og vinduer og andre steder, hvor taget er ”brudt” af samlinger og inddækninger. Det er her, det for alvor kan gå galt med indtrængende vand. Tjek derfor for evt. åbninger og hold øje med, om der er ved at ske nedslidning.

Få et gratis tagtjek

Er du det mindste i tvivl om dine tagplader er beskadiget, anbefaler vi at du bestiller et tagtjek hos Jydsk Tagteknik. Med et gratis tagtjek får du en gennemgang af dit tag, og vi vurderer om dit tag har brug for en reparation, en renovering eller en udskiftning.

Bestil tagtjek her

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får [...]

  • typiske-skader-eternittag

Typiske skader på eternittage

Eternittage fra 70’erne og 80’erne nærmer sig udløbsdatoen. Typisk har de en levetid på mellem 35 og 45 år. Har du et ældre eternittag, skal du være særligt opmærksom på nogle typiske skader. Få [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

2018-04-19T11:34:06+00:00