UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • Jydsk-tagteknik-derfor-må-du-ikke-højtryksspule-dit-tag

Derfor skal du ikke selv højtryksspule dit tag

Det kan være fristende selv at højtryksrense taget og spare penge på en algebehandling. Men du skal være meget varsom med selv at rense dit tag. Du kan nemt lave store skader.

Det er en rigtig god idé at holde taget fri for mos og alger. Mos og alger kan nemlig gemme på grimme skader og revner. Derudover kan det forårsage frostsprængninger i vinterhalvåret. Det er dog de færreste tage, der kan tåle den hårde stråle fra en højtryksrenser. Ofte kan du komme til at gøre mere skade end gavn, hvis du selv højtryksspuler dit tag.

Du risikerer disse skader

Strålen fra højtryksspuleren kan skade overfladen på tagsten og -plader og gøre dem mere porøse og modtagelig overfor skader og alger.

Du risikerer følgende (særligt hvis du spuler nedefra):

  • at få vand ind på loftet og ødelægge isolering med fugtskader til følge
  • at du ødelægger under- eller overstrygningen på dit tag
  • at der kommer vand ind mellem tag og undertag, som kan lave fugtskader
  • at forskubbe tagsten og -plader
Tage du aldrig må højtryksspule

Du må aldrig selv højtryksspule dit eternittag, hvis det indeholder asbest. Her er det et lovkrav, at taget renses af en professionel, da vandet skal opsamles og filtreres, hvorefter den tilbageværende asbest skal deponeres.

Læs også: Algebehandling forlænger tagets levetid

Decratage kan højtryksspules

Har du derimod et Decratag, kan du godt selv højtryksrense det. Men vær meget forsigtig og spul aldrig taget nedefra, under en samling eller et sideoverlæg. Skal du op på taget, så vær varsom med hvor du træder, så du ikke beskadiger tagpladerne. Træd kun i bølgedalene og kun, hvor der er en understøttende lægte.

Lad os klare det for dig

Langt de fleste tagmaterialer risikerer imidlertid at blive beskadiget, hvis du selv renser det for alger og mos med en højtryksspuler. Er tagpladerne skrøbelige kan du nemt risikere at ødelægge overfladen på pladerne. Vi anbefaler, at du i stedet lader os rense dit tag. Så risikerer du ikke at beskadige dit tag, eller at du selv kommer til skade.

Læs mere og bestil algebehandling

Mest læste artikler

  • Jydsk-tagteknik-derfor-må-du-ikke-højtryksspule-dit-tag

Derfor skal du ikke selv højtryksspule dit tag

Det kan være fristende selv at højtryksrense taget og spare penge på en algebehandling. Men du skal være meget varsom med selv at rense dit tag. Du kan nemt lave store skader. Det er [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]

Gør dette, hvis dit hus blev ramt af skybruddet

Hvis skybruddet har ramt dit hus, så der er oversvømmelse og andre skader, skal du hurtigst muligt komme i gang med at sikre, at skaderne ikke bliver værre. Det er altid en god [...]

Flotte fliser uden alger og flisepest

Slip af med ukrudt, alger og flisepest. Vi giver dig nogle gode råd til, hvad du kan gøre – og hvad du IKKE skal gøre. Hvis du har mos og ukrudt mellem fliserne, kan [...]

2018-06-07T15:31:32+00:00