De kraftige storme bliver hyppigere og voldsommere. Ved du om dit tag er gearet til disse udfordringer? Se her hvad der kendetegner et solidt tag.

Det vigtigt at dit tag er monteret, så der er taget højde for de øgede vindstyrker. De forskellige tagtyper er monteret forskelligt og nogle mere sikkert end andre.

Læs også: Vær opmærksom på disse skader, hvis du har eternittag.

Sidder dit tag ordentlig fast?

På grund af stigende vindstyrker er det vigtigt, at taget er sat rigtig godt fast i de områder, hvor vinden kan få fat. Det er nederst ved tagrenderne, langs vindskeden for enden af taget og ved skorstene og ovenlysvinduer. Ved nybyggerier er det faktisk et krav, at der skal laves en befæstelsesplan, men desværre er det vores oplevelse, at det ikke er alle rådgivere der går så meget op i dette.

Mange tage kan sagtens holde 30-40 år eller endnu længere, hvis de vedligeholdes og er monteret korrekt. Og det har vi heldigvis en god tradition for herhjemme. Men for næsten alle tagtyper er der faldgruber, og det handler først og fremmest om, hvordan taget er befæstet.

Læs også: Ved du om din forsikring dækker følgeskader ved utæt tag?

Mørtel og bindingsmiddel forgår med tiden

Både tegltag og eternitplader kræver lidt ekstra opmærksomhed, hvis de har mange år på bagen. Selve taget kan som udgangspunkt holde i mange år, men det kræver, at plader og sten sidder godt fast – og her kan der godt blive brug for et tagtjek.

Mørtel eller andre bindingsmidler holder ikke evigt, og for 20-50 år siden var det heller ikke kutyme at befæste lige så mange steder som i dag. På eternittag vil en kraftig storm ikke nødvendigvis nøjes med at fjerne en enkelt plade, hvis vinden får fat. Tagpladerne hænger så meget sammen, at du kan risikere, at hele tagfladen river sig løs. Selv tagpap kan rive sig løs, hvis det ikke er ordentligt fæstnet. Det gælder især på flade tage på høje bygninger.

Derfor er der sjældent stormskader på denne tagtype

Vi er ude til rigtig mange skader i løbet af et år, men Decra ståltage oplever vi stort set ingen skader på. Det skyldes, at taget er monteret på en helt anden måde end andre tagtyper, nemlig med en speciel låsemekanisme, der gør, at pladerne indbyrdes holder hinanden fast og dermed gør hinanden stærkere og mindre påvirkelige over for stærk blæst.

Er du i tvivl om dit tag er fæstnet godt nok til kunne stå i mod de kraftige storme? Så anbefaler vi at du bestiller et gratis Tagtjek. Så kommer der en konsulent ud og gennemgår dit tag, giver dig en status og eventuelt forslag til mulige forbedringer.

Bestil et gratis tagtjek

Mest læste artikler

  • jydsk tagteknik facade

Tjek din facade for disse skader

Afskalninger i puds og revner i ydermuren kan udvikle sig til dyre skader, hvis du ikke får dem udbedret i tide. Se, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du selv kan gøre [...]

Derfor skal du tjekke tagets tætningsbånd

Tagryggen er et særligt udsat område på dit hus. Hvis tætningen omkring tagryggen ikke er intakt, er der fri passage for slagregn, fygesne og dyr, som kan forårsage dyre fugt- og vandskader. De fleste [...]