DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • undgaa-tagskader-ved-storm-ydsktagteknik

Kan dit tag holde til de kraftige storme?

De kraftige storme bliver hyppigere og voldsommere. Ved du om dit tag er gearet til disse udfordringer? Se her hvad der kendetegner et solidt tag.

Der findes mange forskellige tagtyper på markedet – men specielt én tagtype oplever vi yders sjældent skader på. Det betyder ikke at du har grund til bekymring, hvis du har en anden tagtype. Det vigtigste er, at taget er monteret, så der er taget højde for de øgede vindstyrker.

Læs også: Vær opmærksom på disse skader, hvis du har eternittag.

Nye tage er monteret bedre

Mange tage kan sagtens holde 30-40 år eller endnu længere, hvis de vedligeholdes og er monteret korrekt. Og det har vi heldigvis en god tradition for herhjemme. Men for næsten alle tagtyper er der faldgruber, og det handler først og fremmest om, hvordan taget er befæstet. Nu om dage skal det nemlig være grundigere end for 50 år siden.

På grund af stigende vindstyrker er det vigtigt, at taget er sat rigtig godt fast i de områder, hvor vinden kan få fat. Det er nederst ved tagrenderne, langs vindskeden for enden af taget og ved skorstene og ovenlysvinduer. Ved nybyggerier er det faktisk et krav, at der skal laves en befæstelsesplan, men desværre er det vores oplevelse, at det ikke er alle rådgivere der går så meget op i dette.

Læs også: Ved du om din forsikring dækker følgeskader ved utæt tag?

Ingen stormskader på Decra

Der er andre ting end storm, der er vigtig i valg af nyt tag, så derfor er der ikke nogen tagtyper, der bliver ”dømt ude”. Men med 50 års erfaring er Jydsk Tagteknik ikke i tvivl om, hvad der er bedst mod blæst.

Vi er ude til rigtig mange skader i løbet af et år, men Decra ståltage oplever vi stort set ingen skader på. Det skyldes, at taget er monteret på en helt anden måde end andre tagtyper, nemlig med en speciel låsemekanisme, der gør, at pladerne indbyrdes holder hinanden fast og dermed gør hinanden stærkere og mindre påvirkelige over for stærk blæst.

Er uheldet ude, så kan et undertag med folie eller tagpap forhindre følgeskader. Og på det punkt har mange ældre tage en stor mangel. Både tegltag og eternitplader kræver lidt ekstra opmærksomhed, hvis de har mange år på bagen. Selve taget kan som udgangspunkt holde i mange år, men det kræver, at plader og sten sidder godt fast – og her kan der godt blive brug for et tagtjek.

Læs mere om gratis tagtjek her.

Mørtel eller andre bindingsmidler holder ikke evigt, og for 20-50 år siden var det heller ikke kutyme at befæste lige så mange steder som i dag. Huller opstår derfor nemmere. På eternittag vil en kraftig storm ikke nødvendigvis nøjes med at fjerne en enkelt plade, hvis vinden får fat. Tagpladerne hænger så meget sammen, at du kan risikere, at hele tagfladen river sig løs. Selv tagpap kan rive sig løs, hvis det ikke er ordentligt fæstnet. Det gælder især på flade tage på høje bygninger.

Er du i tvivl om dit tag er fæstnet godt nok til kunne stå i mod de kraftige storme? Så anbefaler vi at du bestiller et gratis tagtjek. Så kommer der en konsulent ud og gennemgår dit tag, giver dig en status og eventuelt forslag til mulige forbedringer.

Bestil et gratis tagtjek

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får [...]

  • typiske-skader-eternittag

Typiske skader på eternittage

Eternittage fra 70’erne og 80’erne nærmer sig udløbsdatoen. Typisk har de en levetid på mellem 35 og 45 år. Har du et ældre eternittag, skal du være særligt opmærksom på nogle typiske skader. Få [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

2018-04-19T11:54:41+00:00