DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • JydskTagteknik_vedligehold_gavlen

Husk at vedligeholde gavlen

Vind og vand kan komme ind via gavlen, hvis de brædder, der sidder der, er rådne eller trænger til vedligehold. Men rigtig mange husejere glemmer vigtigheden af en sund gavl.

De såkaldte ”vindskeder” i enden af taget beskytter huset mod regn og blæst og er noget af det vigtigste at holde ved lige, hvis du vil undgå, at der kommer fygesne og regn ind til spærene, hvilket kan forårsage råd og svamp. 

Mal eller udskift

Vindskederne er meget udsatte og slides hurtigere end træ andre steder på huset. Den løbende, langtidsholdbare løsning er maling og/eller brug af træbeskyttelse, gerne hvert andet år. Men er du bagud på dette område, så kan en udskiftning være nødvendig.

Læs også: Sådan tjekker du om du har nok isolering

Udfordringen

At udskifte eller male vindskederne er ikke en håndværksmæssig svær opgave. Du kan sagtens gøre det selv, men udfordringen er højden og dermed tilgængeligheden. Det kan hurtigt blive farligt, hvorfor et stillads er at foretrække.

Ønsker du et tilbud på nye vindskeder, er du meget velkommen til at kontakte os. Find din afdeling her.

Undgå at skulle vedligeholde gavlen

Ender du med at tage beslutningen om at skifte dine vindskeder af træ, hvorfor så ikke skifte til et materiale, der fritager dig fra at skulle vedligeholde? Fibercement er et rigtig godt og solidt alternativ til en gavl af træ. Det er et tyndt materiale, som på afstand – til forveksling -ligner træ, men som beskytter optimalt.

Er du i tvivl om din gavls tilstand, kan vi tilbyde et gratis Tagtjek, hvor vi bl.a. gennemgår træværket rundt om taget.

Læs mere om et gratis Tagtjek

Mest læste artikler

Gør dette, hvis dit hus blev ramt af skybruddet

Hvis skybruddet har ramt dig og dit hus, så der er oversvømmelse og andre skader, så gælder det hurtigst muligt om at komme i gang med at sikre, at skaderne ikke bliver værre. [...]

  • JydskTagteknik_vedligehold_gavlen

Husk at vedligeholde gavlen

Vind og vand kan komme ind via gavlen, hvis de brædder, der sidder der, er rådne eller trænger til vedligehold. Men rigtig mange husejere glemmer vigtigheden af en sund gavl. De såkaldte ”vindskeder” [...]

  • din-bbr-er-dit-ansvar-jydsk-tagteknik

Din BBR er dit ansvar

Og det kan blive dyrt, hvis den ikke er opdateret. Mange boligejere glemmer at indberette oplysninger til BBR, når de laver ændringer i boligen. Se her, hvordan du tjekker og ændrer din BBR. [...]

  • vaelg-det-rigtige-tag-til-dit-hus-jydsktagteknik

Hvilket tag er det rigtige til dit hus?

Der er mange muligheder, når der skal vælges nyt tag. Der skal tages stilling til farve, form og struktur - og så skal det holde et budget. Her får du et overblik over de [...]

2018-05-22T09:52:54+00:00