DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • loftisolering-efterisolering-jydsktagtekni

Efterisolering af loftet er den bedste måde at forbedre din boligs varmeøkonomi på. Varme stiger opad, og hvis loftisoleringen ikke er i orden, ender varmen under dit tag i stedet for i din stue.

Så meget loftisolering bør du have

De nuværende krav til loftisolering er på min. 300 mm., og for lavenergihuse er kravet på 400 mm. Hvis du ikke har isoleret dit loft de seneste 10 år, har du formentlig ikke nok isolering liggende. Det kan derfor være en god idé at efterisolere.

Et dårligt isoleret hus bruger tre gange så meget energi som et velisoleret og energirigtigt hus. Efterisoleringen af loftet kan derfor mærkes på varmeregningen med det samme.

Hurtigt tjent hjem

Loftisolering er derfor en af de energiforbedringer, der hurtig er tjent hjem. Allerede efter et par år er udgiften til isolering som regel tjent hjem grundet besparelse på varmeregningen.

Læs også: Vidste du, at du kan få tilskud til disse energiforbedringer.

Bedre indeklima og komfort

Udover besparelser på varmeregningen vil du mærke en forbedret komfort, når du efterisolerer. Rum og værelser, der tidligere var svære at opvarme, kan efter en isolering opretholde en behagelig temperatur. Har du haft problemer med træk, vil det også blive et mindre problem. Luftstrømmene, der løber langs ydervægge og vinduer, nedkøles ikke i samme grad som tidligere, og rumtemperaturen bliver mere stabil.

Læs også: Er kondens i vinduerne tegn på dårligt indeklima?

Sådan efterisoleres loftet

Når loftet efterisoleres ved at indblæse granulat, hæves gangbroen først, så der er plads til den øgede isolering. Det er vigtigt, at der monteres vindspærrer ved tagfoden, så vinden ikke blæser ind under den nye og gamle isolering. Den nye isolering kan herefter indblæses som granulat direkte ovenpå den gamle loftisolering. Det har den fordel, at granulatet kan lægge sig i alle hulrum og danne en sammenhængende flade, så varmen ikke slipper ud og kulden ind.

Kan man selv efterisolere loftet?

Du kan i princippet godt selv efterisolere dit loft, men der er virkelig mange ting, som kan gå galt og lave grelle skader. Kommer der skader på dampspærreren, kan der komme fugtskader og i værste fald råd i konstruktionen.  Efterisolering er en af de energiforbedringer, som hurtigst tjener sig selv hjem. Og da meget at regningen er arbejdsløn, kan du få håndværkerfradrag for en stor del af udgiften.

Så nemt måler du din loftisolering:
  • Tag en tommestok med på loftet
  • Stik tommestokken ned i isolering til du når det hårde underlag.
  • Aflæs på tommestokken hvor mange mm der er til isoleringen stopper.

Vi anbefaler 400 mm isolering. Har du mindre er der gode muligheder for at spare penge på varmeregningen ved at efterisolere.

Vores isolatører er certificerede

Når der efterisoleres, ændres husets konstruktion. Fejl og mangler ved materialer eller arbejdets udførelse kan føre til skader som f.eks. alvorlige fugtproblemer, råd og svamp i husets konstruktioner eller dårligt indeklima. Det anbefales derfor, at du får en certificere isolatør til at efterisolerer loftet.

Fradrag og tilskud

Du kan benytte håndværkerfradraget, når du efterisolerer loftet. En familie med to voksne kan få op til 24.000 kr. i fradrag, hvilket som regel dækker hele arbejdslønnen ved efterisolering. Herudover kan der søges om energitilskud til loftisoleringen. Det er dog vigtigt at søge om tilskud inden, der loftisoleres. Der kan nemlig ikke gives tilskud, når først arbejdet er gået i gang eller udført.

Få tjekket din isolering med et gratis hustjek

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

Tegn på at dit indeklima er dårligt

Fugt fra madlavning, tøjtørring, kolde vægge og træk kan give grobund for råd og svamp, som giver et dårligt indeklima. Læs, hvordan du opdager fugten i tide og undgår den fremover. Et dårligt [...]

  • haandvaerkerfradrag-guide-jydsktagteknik

Guide: Så nemt indberetter du håndværkerfradrag

Så snart du har modtaget regningen på det arbejde, du har fået udført, kan du indberette til SKAT. Du kan få fradrag for arbejdsløn, og arbejdet skal skal stå på listen over godkendte ydelser. [...]

2018-04-19T12:01:18+00:00