Har du skjulte tagrender er eftersyn og vedligeholdelse svært, men også ekstra vigtig. Denne løsning kan nemlig lave grimme fugtskader på dit hus.

Kassen omkring skjulte tagrender forhindrer tagrenden i at stå og arbejde. Det gør tagrenderne utætte i samlingerne. Derudover kan skidt og snavs eller bagfald forhindre vandet i at løbe ned i afløbet. Begge dele kan få vandet til at løbe ud i det omkringliggende træværk og tagkonstruktion samt ned i muren. Det er derfor vigtig at tjekke og rense dine skjulte tagrender mindst to gange om året – og gerne oftere, hvis du vil forebygge dyre skader.

Konstruktionsdele kan rådne

Opdager du ikke skaderne i tide, kan sternbrædder, spær, udhæng mv. begynde at rådne som følge af den ophobede fugt. Og det kan hurtigt blive dyrt og besværligt, især hvis spærene skal udskiftes.

Læs også: Forbered dit hus på skybrud

Fugtskader og skimmelsvamp

Men det er ikke kun risikoen for råd i det omkringliggende træværk, du skal være nervøs for. Du kan også risikere at få fugtskader i væggene, hvilket kan føre til skimmelsvamp i huset.

Forsikringen dækker normalt ikke

Hvis der løber vand ud over kanten på tagrenderne, og der opstår vandskade på huset, dækker din forsikring normalt ikke. Vær opmærksom på, om din forsikring dækker, hvis nedbør trænger ind ad åbninger og utætheder i huset.

Sådan tjekker du skjulte tagrender

Når du har renset dine tagrender, kan du tjekke, om tagrenderne er tætte ved at blokere afløbet og fylde tagrenden med vand med eksempelvis haveslangen. Hvis vandet siver ud, er det vigtigt, at du finder ud af, hvor tagrenden er utæt, så du kan udbedre skaden og tjekke, at der ikke er sket større skader på det omkringliggende træværk, ydermure mv.

Forebyg utætheder

Du kan forebygge utætheder ved at få installeret et ekspansionsbånd i dine skjulte tagrender. Ekspansionsbåndet gør, at tagrenderne bedre kan arbejde og derved mindskes risikoen for utætheder og følgeskader.

Vi er klar til at hjælpe dig

Hvis du er i tvivl, om dine tagrender er intakte, tilbyder vi et gratis Tagtjek, hvor vi bl.a. tjekker dine tagrender for utætheder, bagfald og kapacitet ved skybrud.

Bestil et gratis Tagtjek her

Mest læste artikler

Alger eller ej?

Går vi endnu et mildt og fugtigt vinterhalvår i møde, vil det give gode betingelser for de alger du måske allerede har på dit tag. Men er det bedst at lade dem blive eller [...]