DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • forbered-hus-skybrud-jydsktagteknik

Sørg for at gøre tagrenderne klar – og tænk på, at vandet også kan komme nedefra.

Skybrud: Sådan forbereder du dit hus

Stort set alle huse, veje, rensningsanlæg og kloakker i Danmark er dimensioneret til at tage imod regn – også hvis det regner meget i længere perioder. Problemet opstår, når der kommer store mængder regn på meget kort tid. Her får du nogle tip til, hvordan du kan forberede dig, hvis der varsles skybrud.

Når der er skybrud er det vigtigt, at lede de store regnmængder væk fra huset og så vidt muligt ned i afløb og kloakker. De største mængder vand kommer fra dit tag, så det er vigtigt, at du sikrer dig, at tagrenderne og nedløbsrørene er klar.

Tagrender om nedløbsrør

Du skal sikre dig, at dine tagrender er fri for blade og smågrene, og at der ikke sidder noget i klemme i afløbsrøret. Måske har du en si over hullet til nedløbsrøret. Det er en rigtig god løsning for at undgå skidt og grene i nedløbsrøret, men når der er skybrud er det en forhindring for vandet, som ikke kan løbe hurtigt nok ned i røret. Det er derfor en fordel af fjerne sien, hvis der er varslet skybrud.

Led vandet væk fra huset

Er du så heldig at have et havebassin eller bare en stor græsplæne, så kan du evt. købe en Flexrainpose. Denne lange pose monteres på nedløbsrøret, så vandet løber væk i stedet for ned i kloakrør, som muligvis ikke kan klare belastningen. .

Løber dit regnvand ned i en såkaldt tagbrønd, så kan den være fyldt med blade og skidt – nogle gange så meget, at det blokerer. Det kan derfor være en god idé at anskaffe en brøndrenser med et langt skaft, som du kan stikke ned i kloakken og rense den.

Læs også: https: Sådan tjekker du dine tagrender, og undgår skader på huset.

Hvis vandet kommer nedefra

Når kloakkerne bliver overbelastede, risikerer man at vandet bliver presset opad og ind i huset via afløb og toilet.

Den hurtige og gode løsning til afløbet er at lægge klude efterfulgt af en plade og en lægte eller lignende, som du sætter i spænd mellem loftet og pladen i gulvet. Toilettet er lidt sværere, men du kommer langt med at proppe en klud godt ned i kummen.

Hold øje – og evaluér

Har du udført en eller flere af ovennævnte forholdsregler, så er du bedre rustet, end hvis du slet ikke havde gjort noget.

Hold øje med, hvad der virker i dit hus, og hvad der ikke er helt godt nok. Så kan du nemlig forberede dig endnu bedre til næste gang.

Sådan defineres et skybrud

Når meteorologerne varsler skybrud kan advarslen gælde to scenarier:

  1. Det kommer til at regne kraftigt over et større område, og enkelte steder kan regnen være så kraftig, at den bliver til et skybrud.
  2. I det varslede område er der nogen, der kommer til at opleve skybrud, mens andre måske slet ikke får regn overhovedet. Skybruddet er dermed meget lokalt. Sådan er det oftest.

Et skybrud definerer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) som mindst 15 millimeter regn inden for 30 minutter eller mindre. Vær opmærksom på, at forsikringsselskaberne ofte har deres egen vurdering. På www.forsikringsvejret.dk kan du efter regnvejret tjekke, om der har været skybrud, der hvor du bor, og om forsikringen dækker skaderne.

Læs også: Få svaret på om dit tag vil kunne klare en voldsom storm.

Bestil en gennemgang af dit hus

Mest læste artikler

  • smeltevand-tagskader-jydsktagteknik

Fygesne og smeltevand kan lave grimme skader på loftet

Fygesne kan komme ind gennem små revner og sprækker. Det er derfor en god idé at tjekke loftet, når det har sneet og blæst udenfor. Smeltet sne kan forårsage skimmelsvamp og dyre vandskader. [...]

  • saadan-tjekker-du-dit-tag

Sådan tjekker du dit tag

Det kan spare dig for mange bekymringer, hvis du mindst en gang om året tjekker dit tag udvendigt og indvendigt. Det kan hindre skader i at udvikle sig og blive rigtig dyre. Her får [...]

  • typiske-skader-eternittag

Typiske skader på eternittage

Eternittage fra 70’erne og 80’erne nærmer sig udløbsdatoen. Typisk har de en levetid på mellem 35 og 45 år. Har du et ældre eternittag, skal du være særligt opmærksom på nogle typiske skader. Få [...]

  • tjek-dit-hus-efter-vinteren

7 ting du bør tjekke på huset efter vinteren

Det er en god idé at undersøge om vinteren har sat spor på dit hus.  Og allerbedst er det at tjekke før, der kommer blade på træer og buske. Her får du gode tips [...]

2018-04-19T12:04:25+00:00