DANMARKS FØRENDE TAGFIRMA | RING 70 15 33 44

UGENS TIP - gode tips og råd til husejere

  • forbered-hus-skybrud-jydsktagteknik

Sørg for at gøre tagrenderne klar – og tænk på, at vandet også kan komme nedefra.

Skybrud: Sådan forbereder du dit hus

Stort set alle huse, veje, rensningsanlæg og kloakker i Danmark er dimensioneret til at tage imod regn – også hvis det regner meget i længere perioder. Problemet opstår, når der kommer store mængder regn på meget kort tid. Her får du nogle tip til, hvordan du kan forberede dig, hvis der varsles skybrud.

Når der er skybrud er det vigtigt, at lede de store regnmængder væk fra huset og så vidt muligt ned i afløb og kloakker. De største mængder vand kommer fra dit tag, så det er vigtigt, at du sikrer dig, at tagrenderne og nedløbsrørene er klar.

Tagrender om nedløbsrør

Du skal sikre dig, at dine tagrender er fri for blade og smågrene, og at der ikke sidder noget i klemme i afløbsrøret. Måske har du en si over hullet til nedløbsrøret. Det er en rigtig god løsning for at undgå skidt og grene i nedløbsrøret, men når der er skybrud er det en forhindring for vandet, som ikke kan løbe hurtigt nok ned i røret. Det er derfor en fordel af fjerne sien, hvis der er varslet skybrud.

Led vandet væk fra huset

Er du så heldig at have et havebassin eller bare en stor græsplæne, så kan du evt. købe en Flexrainpose. Denne lange pose monteres på nedløbsrøret, så vandet løber væk i stedet for ned i kloakrør, som muligvis ikke kan klare belastningen. .

Løber dit regnvand ned i en såkaldt tagbrønd, så kan den være fyldt med blade og skidt – nogle gange så meget, at det blokerer. Det kan derfor være en god idé at anskaffe en brøndrenser med et langt skaft, som du kan stikke ned i kloakken og rense den.

Læs også: https: Sådan tjekker du dine tagrender, og undgår skader på huset.

Hvis vandet kommer nedefra

Når kloakkerne bliver overbelastede, risikerer man at vandet bliver presset opad og ind i huset via afløb og toilet.

Den hurtige og gode løsning til afløbet er at lægge klude efterfulgt af en plade og en lægte eller lignende, som du sætter i spænd mellem loftet og pladen i gulvet. Toilettet er lidt sværere, men du kommer langt med at proppe en klud godt ned i kummen.

Hold øje – og evaluér

Har du udført en eller flere af ovennævnte forholdsregler, så er du bedre rustet, end hvis du slet ikke havde gjort noget.

Hold øje med, hvad der virker i dit hus, og hvad der ikke er helt godt nok. Så kan du nemlig forberede dig endnu bedre til næste gang.

Sådan defineres et skybrud

Når meteorologerne varsler skybrud kan advarslen gælde to scenarier:

  1. Det kommer til at regne kraftigt over et større område, og enkelte steder kan regnen være så kraftig, at den bliver til et skybrud.
  2. I det varslede område er der nogen, der kommer til at opleve skybrud, mens andre måske slet ikke får regn overhovedet. Skybruddet er dermed meget lokalt. Sådan er det oftest.

Et skybrud definerer Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) som mindst 15 millimeter regn inden for 30 minutter eller mindre. Vær opmærksom på, at forsikringsselskaberne ofte har deres egen vurdering. På www.forsikringsvejret.dk kan du efter regnvejret tjekke, om der har været skybrud, der hvor du bor, og om forsikringen dækker skaderne.

Læs også: Få svaret på om dit tag vil kunne klare en voldsom storm.

Bestil en gennemgang af dit hus

Mest læste artikler

  • Jydsk-tagteknik-derfor-må-du-ikke-højtryksspule-dit-tag

Derfor skal du ikke selv højtryksspule dit tag

Det kan være fristende selv at højtryksrense taget og spare penge på en algebehandling. Men du skal være meget varsom med selv at rense dit tag. Du kan nemt lave store skader. Det er [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]

Gør dette, hvis dit hus blev ramt af skybruddet

Hvis skybruddet har ramt dit hus, så der er oversvømmelse og andre skader, skal du hurtigst muligt komme i gang med at sikre, at skaderne ikke bliver værre. Det er altid en god [...]

Flotte fliser uden alger og flisepest

Slip af med ukrudt, alger og flisepest. Vi giver dig nogle gode råd til, hvad du kan gøre – og hvad du IKKE skal gøre. Hvis du har mos og ukrudt mellem fliserne, kan [...]

2018-04-19T12:04:25+00:00