Det er en god idé at bruge sommeren til at gennemgå dit hus for skader og mulige forbedringer. Sommerhalvåret er nemlig ideelt til at få klaret den udvendige vedligeholdelse af dit hus. Det er lettere at komme op på taget i sommerperioden, når det er tørt. Og samtidig gør den tørre periode det nemmere at se sprækker og småskader, så de kan tages i opløbet, inden de udvikler sig til dyre reparationer.

4 ud af 5 husejere har skader på huset

Mange husejere har skader på huset. Faktisk har 4 ud af 5 husejere større eller mindre skader på huset, som bør udbedres. Og det er især:

  • skader i tag og murværk som revner, afskalninger og frostsprængninger
  • råd og svamp forårsaget af fugtskader

Men mange husejere får også sætningsskader som følge af de lange tørre perioder. Og får du ikke udbedret disse revner i husmur og sokkel inden næste vinter, kan skaderne forværres. Det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke reparerer og vedligeholder dit hus løbende.

Læs også: Tjek din facade for disse skader

Forsikring dækker ikke manglende vedligeholdelse

Hvis en skade udvikler sig, fordi du ikke har vedligeholdt dit hus, så dækker forsikringen ofte ikke skaden. Og så kan selv små skader vokse sig dyre. Især hvis du er så uheldig også at få følgeskader som fx råd og svamp. Mange husejere får fx ikke tjekket tætningen oppe ved tagryggen, som tit er helt væk. Og så er der fri adgang for regn og sne, som kan give alvorlige fugtskader på isolering og konstruktion.

Typiske årsager til skader på huset

Det er primært slitage, manglende vedligeholdelse og vejret, der er årsag til skader på huset. Både sol, blæst, frost og nedbør er hård kost for dit hus. Og de senere års klimaforandringer i form af kraftigere storme, voldsommere regnskyl og tørke sætter sine præg. Det er derfor en god idé at gennemgå huset nu, så du undgår dyre skader til vinter.

Læs også: Derfor skal du tjekke tagets tætningsbånd

Dét skal du tjekke

Du kan godt selv tjekke dit hus, men ofte er der skjulte skader, som er svære selv at opdage. Og så kan det være en god idé at få en fagmand til det.

Få gratis Hustjek med rapport

Hvis du vil have hjælpe til at gennemgå dit hus for skader, kan du bestille et gratis Hustjek. Så gennemgår vi husets tag, tagrender, træværk, facade, vinduer, døre, loft- og hulmursisolering for skader. Ofte er der tale om mindre reparationer. Men der kan også være større skader, der skal repareres. Vi udarbejder derfor altid en rapport efter et Hustjek. Så får du et overblik over eventuelle skader, og hvor du med fordel kan forbedre dit hus. Du får også et økonomisk overslag, så du i ro og mag kan se, hvad det vil koste at udbedre eventuelle skader.

Bestil gratis hustjek

Mest læste artikler

Alger eller ej?

Går vi endnu et mildt og fugtigt vinterhalvår i møde, vil det give gode betingelser for de alger du måske allerede har på dit tag. Men er det bedst at lade dem blive eller [...]