Og det kan blive dyrt, hvis den ikke er opdateret. Mange boligejere glemmer at indberette oplysninger til BBR, når de laver ændringer i boligen. Se her, hvordan du tjekker og ændrer din BBR.

Din BBR-meddelelse indeholder oplysninger om din ejendom. Oplysninger du bl.a. har brug for, hvis du vil sælge din bolig, optage nye lån eller ved forsikringsspørgsmål. Forkerte oplysninger kan have indflydelse på alt fra din ejendomsvurdering til forkert udbetaling af erstatning fra dit forsikringsselskab – eller begrænse dine lånemuligheder i boligen. Men du kan også risikere at få en bøde.

Undgå manglende erstatning fra forsikringen

Forsikringsselskaberne benytter data fra BBR-registret til at krydstjekke dine oplysninger og beregne forsikringspræmien. Forkerte BBR-oplysninger kan derfor føre til forkert beregning af forsikringspræmie, men også føre til problemer ved udbetaling af skadeserstatning. Har du f.eks. ikke indberettet, at kælderen nu er indrettet til beboelse, kan du risikere, at dit indbo i kælderen ikke dækkes ved oversvømmelse eller brand.

Læs også: Dækker din forsikring følgeskader?

Få korrekt ejendomsvurdering

Ejendommens vurdering fastsættes ud fra det oplyste boligareal i BBR-meddelelsen. Ændrer du på din boligs areal, er det derfor vigtigt at opdatere BBR-oplysningerne, så der kan foretages en ny beregning af ejendomsværdiskatten. Manglende indberetning kan betyde forkert ejendomsvurdering og dermed forkert ejendomsværdiskat.

Den rigtige salgspris på ejendommen

Det er blandt andet BBR-meddelelsen, der bliver brugt til at fastsætte salgsprisen på en ejendom. Mangelfulde oplysninger kan føre til en forkert ejendomsvurdering, som danner grundlag for boligens pris. Både køber og sælger har derfor interesse i at sikre sig, at BBR-oplysningerne er opdaterede.

“Man skal være opmærksom, når man investerer i en bolig, for der er fejl i hver tredje BBR-ejermeddelelse, og det kan blive dyrt”, påpeger boligrådgiver hos Boligraadgiver.dk Michael Christensen. (Kilde: sn.dk)

Forringede lånemuligheder

Ønsker du at låne i friværdien i din bolig, har BBR-oplysningerne indflydelse på dine lånemuligheder. Ejendomsvurderingen fastsættes efter det boligareal, der er oplyst i BBR og ikke det faktiske boligareal. Så har du ikke oplyst det korrekte boligareal efter eksempelvis en tilbygning, kan det betyde en lavere ejendomsværdi og dermed friværdi, som kan begrænse dine lånemuligheder i boligen.

Læs også: Vidste du, at du kan få tilskud til udskiftning af radiatorventiler, nye vinduer og mange flere energiforbedringer. 

Sådan tjekker du din BBR-meddelelse

Du kan gratis hente en BBR-meddelelse på www.boligejer.dk. Du kan også rekvirere meddelelsen mod et gebyr i den kommune, din bolig er beliggende i.

Oplysninger skal indberettes til BBR

Du skal indberette, hvis du har ændringer til:

  • Opførelsesår
  • Om- og tilbygningsår
  • Bebygget areal
  • Antal etager
  • Samlet boligareal
  • Samlet erhvervsareal
  • Areal af udnyttet tagetage
  • Areal af udestue
  • Tagdækningsmateriale
  • Energiforsyning.

Du skal ikke indberette til BBR, hvis du f.eks. udvider dit badeværelse eller får sat dit køkken i stand.

Sådan opdaterer du din BBR-meddelelse

Hvis der er fejl i dine BBR-registreringer, skal du som ejer sørge for, at de bliver rettet. Det gør du ved at kontakte den kommune, hvori din ejendom er beliggende. Når du skal indberette eller ændre oplysninger i BBR-registret, skal du tilsvarende henvende dig i den kommune, hvor din ejendom er beliggende. Kontakt din kommune her

Tip: Det er en god idé at gemme din BBR-meddelelse, hvis du skal have lavet større ændringer på din bolig. Du kan nemlig ikke danne en historisk BBR-meddelelse, når der først er lavet ændringer.

Mest læste artikler

Alger eller ej?

Går vi endnu et mildt og fugtigt vinterhalvår i møde, vil det give gode betingelser for de alger du måske allerede har på dit tag. Men er det bedst at lade dem blive eller [...]