Hvis rammen på dit vindue er i god stand, kan du nøjes med at skifte selve ruden og spare penge.

Oplever du træk eller kulde fra dine vinduer, behøver det ikke at betyde, at du skal skifte hele vinduet. Selvom dine vinduer er gamle, kan der være flere år tilbage i dem. Mange gamle vinduer er af så høj kvalitet, at hvis trærammen er vedligeholdt, kan du få et lige så godt resultat ved kun at skifte ruden – og muligvis også tætningslisterne. Det er langt billigere end at skifte hele vinduet.

Læs også: Sådan tjekker du dine tætningslister 

Sådan tjekker du rammen

Find en skarp genstand – evt. en syl eller en tynd skruetrækker. Tryk herefter sylen mod vinduets træramme. Hvis sylen synker mere end 3 mm ind i træet, er det tegn på, at du bør få vinduesrammen udskiftet eller renoveret.

Vælg den rigtige rude

Har du ældre termoruder bestående af to lag glas, kan du med fordel udskifte med nye energiruder, der består af 2 eller 3 lag glas. De nye energiruder isolerer tre gange så godt som de gamle termoruder. Du vil derfor opleve mere komfort i forhold til indeklimaet og besparelser på varmeregningen. Vær opmærksom på, at der er mange billigt producerede ruder, der ikke isolerer godt nok. Tjek derfor altid, at den nye rude er den ønskede kvalitet.

Har du vinduer fra før 1950 med et enkelt lag glas, står vi klar med rådgivning.

Husk, at du kan få energitilskud, når du skifter til energiruder. Se her, hvordan og hvornår du skal søge.
Vinduesglas med særlige egenskaber

Der findes forskellige typer af glas, alt efter om du har særlige krav til vinduesglasset. Har du brug for, at ruden skal være lyddæmpende, solafskærmende, indbrudshæmmende, mønstret, farvet eller måske ekstra brudsikker, er vi klar til at rådgive dig.

Hvornår bør ruden skiftes?

Oplever du træk og kulde fra vinduet i vinterhalvåret, kan det skyldes dårligt isolerende ruder. Er termoruden punkteret, vil det også være en god grund til, at få ruden skiftet. Inden du udskifter ruden, er det en god idé at tjekke, om du har glasdækning i din husforsikring.

Læs også: Dækker forsikringen punkterede ruder?

Hvis du ikke selv har mod på at undersøge dine vinduer, kan du bestille et gratis Vinduestjek. Så gennemgår vi rammer, lister og ruder og ser, om der er grund til udskiftning. Vi kan samtidig lave et tilbud til dig, hvis det har interesse.

Bestil et gratis Vinduestjek

Mest læste artikler

  • jydsk tagteknik facade

Tjek din facade for disse skader

Afskalninger i puds og revner i ydermuren kan udvikle sig til dyre skader, hvis du ikke får dem udbedret i tide. Se, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du selv kan gøre [...]

Derfor skal du tjekke tagets tætningsbånd

Tagryggen er et særligt udsat område på dit hus. Hvis tætningen omkring tagryggen ikke er intakt, er der fri passage for slagregn, fygesne og dyr, som kan forårsage dyre fugt- og vandskader. De fleste [...]