Mange boligejere går ud fra, at husforsikringen dækker, hvis vinduerne punkterer, er utætte eller rammes af råd og svamp. Men ofte skal du have tegnet en tillægsforsikring for at være dækket.

Punkterede ruder

Du kan ikke forsikre dig mod punkterede ruder. Til gengæld giver producenten ofte 5 eller 10 års garanti på vinduerne, herunder punkterede ruder. Det betyder, at producenten skal udskifte ruden, hvis den punkterer, inden garantien udløber.

Utætte vinduer

Er dine vinduer utætte, er de som regel heller ikke dækket af forsikringen. Utætheder skyldes tit, at tætningslisterne ikke holder lige så længe som selve vinduet. Hvis det trækker fra vinduerne, kan du forsøge at udskifte tætningslisterne eller tætne med isoleringsbånd ved mindre utætheder. Dit byggemarked kan hjælpe dig med råd og vejledning om tætning af vinduer.

Læs også: Sådan tjekker du dine tætningslister.

Insekter, råd og svamp

Vinduer, der er udsat for megen regn eller manglende vedligeholdelse, kan rammes af råd og svamp. Det samme er tilfældet, hvis fugerne er utætte, og fugten trænger ind. Det er dog de færreste husforsikringer, der dækker råd, svamp og insektangreb på vinduer, medmindre du har tegnet en tillægsforsikring eller såkaldt udvidet forsikring. Men selv om det koster ekstra, er det ofte godt givet ud, da det hurtigt kan blive en dyr regning, hvis dit træværk angribes.

Manglende vedligeholdelse

Det er vigtigt at være opmærksom på, at forsikringen som udgangspunkt kun dækker skader, hvis du har vedligeholdt dine vinduer. Ældre vinduer kan sagtens være dækket af forsikringen, hvis du har vedligeholdt dem gennem årene og f.eks. behandlet træværket og udskiftet tætningslister. Du skal derfor ikke afskrive at kontakte dit forsikringsselskab, hvis dine vinduer rammes af råd og svamp, blot fordi de ikke er af nyere dato.

Læs også: Få energitilskud til vinduer og mange andre energiforbedringer.

Følgeskader

Dækker din forsikring insektangreb, råd og svamp, så er følgeskader heraf som udgangspunkt også dækket. Men det er en god idé at undersøge det, da nogle forsikringer kun dækker følgeskader, hvis du har tegnet en tillægsforsikring. Trænger der vand ind gennem dit vindue, som følge af råd eller svamp, og ødelægger gulvet, kan du altså ikke være sikker på, at forsikringen dækker skaden på gulvet, medmindre du også har tegnet en udvidet vandskade.

Er du i tvivl om, hvad din forsikring dækker, kan det være en god idé at gennemgå policen eller kontakte dit forsikringsselskab.

BESTIL VINDUESTJEK

Mest læste artikler

4 energioptimeringer under 50.000 kr.

Energioptimeringer behøver ikke være store investeringer. Nedenfor får du 4 eksempler på forbedringer til under 50.000 kr., som du uden tvivl vil kunne mærke på din varmeregning. Når der bliver talt om [...]

  • Storm_JT_ugens_tip

Tjek dit hus når stormen har lagt sig

Når stormen er ovre, er det vigtigt at få tjekket huset grundigt for de skader, som man ikke umiddelbart kan se. Her er nogle af de ting, du skal kigge efter. Først og [...]