En god tommelfingerregel er, at hvis dit hus er ældre end 35 år, så kan det økonomisk svare sig at energiforbedre. Med en termografering kan du se, hvor dit hus trænger til isolering eller til at blive tætnet. En efterisolering af huset giver nemlig både en besparelse på din varmeregning og forbedrer dit indeklima.

En termografering er en varmeteknisk målemetode, der med et temperaturfølsomt kamera viser, hvor varmen slipper ud af dit hus eller kulden ind – såkaldte kuldebroer, utætheder og manglende isolering på loft eller i hulmuren. Måske har du allerede en idé om, at dit hus er utæt, fordi det trækker fra døre og vinduer, eller der er mørke striber på lofter og vægge, men undersøgelsen kan også vise, om:

  • der er kolde overflader, hvor der dannes kondens med risiko for skimmelsvamp
  • utætheder i varmesystemer, der kan forårsage råd og svamp
  • gulvvarmen fordeles bedst muligt i huset
  • isoleringen er optimal

Læs også: Sådan meget loftisolering bør du have – og sådan tjekker du selv hvor meget du har.

Se, hvor du kan energioptimere

Fordelen ved termografi er, at du ikke behøver at brække gulve eller vægge op for at undersøge, om isoleringen er i orden. Kameraet viser, hvor dit hus har varmetab og behov for energiforbedringer.

Spar på varmeregningen og få bedre indeklima

Ved at udbedre kuldebroer, efterisolere og tætne dit hus får du en besparelse på varmeregningen. Men også dit indeklima forbedres, da kuldebroer i huset giver træk og risiko for skimmelsvamp, fugt, kondens og mug.

Læs også: Er kondens i vinduerne tegn på dårligt indeklima?

Jydsk Tagteknik tilbyder termografering

Du bør altid få en certificeret energirådgiver til at foretage termograferingen, da det er svært at tolke resultaterne af målingen. Hos Jydsk Tagteknik kan vi udføre termografi og samtidig vejlede dig om, hvorvidt der er behov for energiforbedringer, og om det økonomisk kan svare sig at efterisolere eller tætne boligen. Erfaringsmæssigt, vil det økonomisk kunne betale sig at energiforbedre dit hus, hvis det er mere end 35 år gammelt. I nyere huse er det ofte ikke nødvendigt og vil heller ikke kunne svare sig økonomisk. Vi tilbyder hustjek med termografi fra november til april, da det er mest optimalt at der er 10 graders forskel på ude- og indetemperatur.

Bestil dit hustjek her

Mest læste artikler

4 energioptimeringer under 50.000 kr.

Energioptimeringer behøver ikke være store investeringer. Nedenfor får du 4 eksempler på forbedringer til under 50.000 kr., som du uden tvivl vil kunne mærke på din varmeregning. Når der bliver talt om [...]

  • jydsk tagteknik facade

Tjek din facade for disse skader

Afskalninger i puds og revner i ydermuren kan udvikle sig til dyre skader, hvis du ikke får dem udbedret i tide. Se, hvad du skal være opmærksom på, og hvad du selv kan gøre [...]